Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Σοκαρισμένος ο Πιστόριους» λένε οι συγγενείς του κρατούμενου αθλητή

«Σοκαρισμένος ο Πιστόριους» λένε οι συγγενείς του κρατούμενου αθλητή

«Μουδιασμένο» από το σοκ και το πένθος χαρακτηρίζουν οι συγγενείς του τον νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φίλης του και παραμένει για τρίτη ημέρα κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας. Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής «κοιμήθηκε καλά» και ότι «όλα βαίνουν καλώς».

«Μουδιασμένο» από το σοκ και το πένθος χαρακτηρίζουν οι συγγενείς του τον νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φίλης του και παραμένει για τρίτη ημέρα κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας.

Το Σάββατο, η οικογένειά του και οι δικηγόροι του επσκέφτηκαν τον 26χρονο αθλητή. Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής «κοιμήθηκε καλά» και ότι «όλα βαίνουν καλώς».

Ο Πιστόριους που απορρίπτει κατηγορηματικά την κατηγορία της δολοφονίας, κατέρρευσε χθες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, την επομένη του δράματος που στοίχισε τη ζωή στη Ρέβα Στέενκαμπ, τη νοτιοαφρικανή καλλονή της πασαρέλας με την οποία είχε δεσμό από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όπλο του εγκλήματος ανήκε στον Πιστόριους, τον μοναδικό ύποπτο στην υπόθεση.

Ο δρομέας, ήρωας στη χώρα του μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις για μια ώρα «μεταξύ 15:00 και 16:00», σύμφωνα με τον αστυνομικό που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Θείος του αθλητή, ο Άρνολντ Πιστόριους, δήλωσε στους δημοσιογράφους -μιλώντας από το σπίτι του- ότι ο 26χρονος είναι «μουδιασμένος από το σοκ και το πένθος». Η οικογένειά του, είπε, ακόμη παλεύει με την κατηγορία που αντιμετωπίζει ο αθλητής και απορρίπτει σε κάθε τόνο την επιδίωξη της εισαγγελίας να καταδικαστεί με την κατηγορία του φόνο εκ προμελέτης.

Ο Πίτερ βαν Ζιλ, ο ατζέντης του Πιστόριους, είπε ότι η οικογένεια και οι δικηγόροι του Όσκαρ θα τον επισκεφθούν, ότι ο αθλητής περιβάλλεται με φροντίδα από τον πατέρα του Χένκε, τη μητέρα του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ και ότι οι δικηγόροι του θα συζητήσουν μαζί του για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του.

«Σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο» είπε.

Ο Πιστόριους θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο, ημέρα για την οποία είχε αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία ύστερα από αίτημα των δικηγόρων.

Οι τελευταίοι θέλουν να ετοιμάσουν όσο καλύτερα γίνεται την υπερασπιστική τους τακτική, ώστε να πετύχουν ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία θα γίνει γνωστό γιατί η εισαγγελία εκτιμά ότι πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης.

Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία της Ρέβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ όπου ζει η οικογένειά της, σύμφωνα με την εφημερίδα Saturday Star. Το Σάββατο μάλιστα, η τηλεόραση της Νότιας Αφρικής εξέπεμψε, όπως είχε προγραμματιστεί πριν την τραγική δολοφονία της την Πέμπτη, το ριάλιτι στο οποίο εμφανιζόταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι βολές ήταν 35-10 για τον Παναθηναϊκό στο game 5 και 123-78 στη σειρά!

Έσπασε όλα τα ρεκόρ σε κερδισμένες βολές ο Παναθηναϊκός- Έφτασε απόχε στις 35 είχε στη σειρά σχεδόν 26 ανά παιχνίδι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024