Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορούμενος για το φόνο της συντρόφου του ο θρύλος Πιστόριους

Κατηγορούμενος για το φόνο της συντρόφου του ο θρύλος Πιστόριους

Κατηγορίες για το φόνο της συντρόφου του, 29χρονου μοντέλου Ρίβα Στέενκαμπ, με τέσσερις σφαίρες στο σπίτι του στην Πρετόρια απαγγέλθηκαν στον αθλητή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Όσκαρ Πιστόριους. Ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός -σταρ στη χώρα του και θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού- παρουσιάζεται ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή. Δεν πείθει την αστυνομία η εκδοχή του ότι νόμιζε πως μπήκε στην κατοικία του διαρρήκτης. Σοκ στη Νότιο Αφρική όπου ο Πιστόριους θεωρείται εθνικός ήρωας, το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του φόνου. Φωτορεπορτάζ.

Κατηγορίες για το φόνο της συντρόφου του, 29χρονου μοντέλου Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι του στην Πρετόρια απαγγέλθηκαν στον Όσκαρ Πιστόριους, τον πρώτο αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων που έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή του στους Αγώνες του Λονδίνου. Σοκ επικρατεί στη Νότιο Αφρική όπου θεωρείται εθνικός ήρωας, το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του φόνου.

Ο 26χρονος Νοτιοαφρικανός – σταρ στη χώρα του, θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού και παράδειγμα για εκατομμύρια νέους αθλητές- θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) -έως τότε κρατείται καθώς αστυνομία και εισαγγελία είναι αντίθετες στην καταβολή εγγύησης.

Ο Όσκαρ Πιστόριους ήταν το μοναδικό άτομο μέσα στο σπίτι την ώρα των πυροβολισμών, όπως αναφέρει η αστυνομία, κάνοντας επίσης λόγο για έναν μάρτυρα (πιθανότατα διερχόμενο), αλλά και για προγενέστερα επεισόδια «ενδοοικογενειακής βίας» στο σπίτι του Ολυμπιονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν κλήση για πυροβολισμούς στην κατοικία του Πιστόριους, στα περίχωρα της Πρετόρια, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όταν έφθασαν βρήκαν το προσωπικό του ασθενοφόρου που είχε κληθεί να προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ.

Είχε δεχθεί τέσσερις πυροβολισμούς στο κεφάλι και το σώμα και εξέπνευσε επί τόπου. Οι αστυνομικοί ανέσυραν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής μεταδίδουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια για το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό χωρίς να επιβεβαιώνονται. Ένα σενάριο θέλει την 29χρονη να ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων και εκείνος να την πέρασε για διαρρήκτη.

Η αστυνομία της Πρετόρια ανέφερε πως γείτονες άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά περίπου την ώρα την πυροβολισμών, ενώ αποκάλυψε ότι έχει κληθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν στην κατοικία του Πιστόριους για επεισόδια «ενδο-οικογενειακής βίας».

{{{ map }}}Λίγες ώρες μετά την ανάκρισή του, ο Πιστόριους αναχώρησε από το αστυνομικό τμήμα συνοδεία αστυνομικών καλύπτοντας το πρόσωπό του με την κουκούλα του γκρι τζάκετ του.

Αρχικά προβλεπόταν να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε για την Παρασκευή προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση και τη λήψη αίματος.

Ο πατέρας του Πιστόριους, Χένρι, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση αρκούμενος να αναφέρει: «Όλοι προσευχόμαστε για φώτιση και δύναμη για τον Όσκαρ και τους γονείς της κοπέλας».

«Όλοι όσοι την γνώριζαν ξεσπούν σε κλάματα. Ήταν ένας πραγματικός άγγελος, το πιο γλυκό πλάσμα, ένα καλό πλάσμα» δήλωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του 29χρονου τοπ μόντελ. Στα τελευταία της μηνύματα στο Twitter η Ρίβα έγραφε για τον ενθουσιασμό της για την ημέρα των ερωτευμένων.

Η είδηση του φόνου έχει προκαλέσει σοκ στη Νότιο Αφρική, καθώς ο Πιστόριους θεωρείται ήρωας. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια που έχει κερδίσει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, όσο ο δικαστικός αγώνας που έδωσε επί χρόνια, ώστε να καταφέρει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στη χώρα έχουν αρχίσει ήδη να αποσύρονται τηλεοπτικά σποτ ή διαφημιστικές καταχωρήσεις με τον αθλητή.

Το νοτιοαφρικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο M-Net Movies απέσυρε άμεσα τη διαφημιστική εκστρατεία του αθλητή, γνωστού επίσης με το προσωνύμιο «Μπλέιντ Ράνερ». Το δίκτυο τον είχε επιλέξει τον Φεβρουάριο για την διαφημιστική του εκστρατεία υπό το σύνθημα «Κάθε βραδιά είναι μια βραδιά Όσκαρ».

Η διαφημιστική εκστρατεία με τον Blade Runner διεκόπη αμέσως «από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πενθούν» αναφέρει το δίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four: Πόσο δίνει να το σηκώσουν στο Βερολίνο…

Το Final Four θα έχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να προκριθούν στο Βερολίνο – Οι αποδόσεις για τον νικητή της Euroleague έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024