Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Μετάλλιο για κυβερνοστρατιώτες καθιερώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο

Αναγνωρίζοντας την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή του από ηλεκτρονικά συστήματα, ρομποτικούς πολεμιστές και μάχες εξ αποστάσεως, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να καθιερώσει μετάλλιο για τους κυβερνοστρατιώτες του. Το μετάλλιο θα απονέμεται σε όσους έχουν άμεση αλλά εξ αποστάσεως επίδραση στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Αναγνωρίζοντας την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή του από ηλεκτρονικά συστήματα, ρομποτικούς πολεμιστές και μάχες εξ αποστάσεως, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να καθιερώσει μετάλλιο για τους κυβερνοστρατιώτες του.

Το μετάλλιο, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Λίο Πανέτα, αναφέρει το Associated Press, θα απονέμεται σε όσους έχουν άμεση αλλά εξ αποστάσεως επίδραση στις επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Αυτό περιλαμβάνει χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή ειδικούς του κυβερνοπολέμου, οι δραστηριότητες των οποίων (αμυντικές ή επιθετικές) καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου.

Σε κλίμακα σπουδαιότητας, το νέο μετάλλιο Διακεκριμένης Πολεμικής Επιχείρησης θα είναι ανάμεσα στο Χάλκινο και τον Αργυρό Αστέρα.

Οι ΗΠΑ διατηρούν τον μεγαλύτερο ίσως στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών για καθήκοντα επιτήρησης, συλλογής πληροφοριών, αλλά και επιθετικές ενέργειες, όπως την εξόντωση μαχητών της Αλ Κάιντα

Οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ βρίσκονται πολλές φορές σε βάσεις στο ηπειρωτικό έδαφος της χώρας, χιλιάδες χιλιόμετρα από τα σημεία των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν ή γύρω από το Κέρας της Αφρικής, το νέο πεδίο μάχης των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η δραστηριότητα προκαλεί σοβαρά νομικά και ηθικά διλήμματα για τους τρόπους διεξαγωγής του πολέμου και την δυνατότητα που έχουν οι χειριστές (κατόπιν εντολών φυσικά) να αποφασίζουν ποιον και πότε θα σκοτώσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024