Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκρούσεις για άλλη μία ημέρα γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο

Συγκρούσεις για άλλη μία ημέρα γύρω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο

Δύο χρόνια από την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα αλλά το πολιτικό σκηνικό στην Αίγυπτο παραμένει εκρηκτικό με στόχο, αυτή τη φορά, τον νυν πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το προεδρικό μέγαρο και στα γύρω στενά: είναι το γνώριμο σκηνικό των διαμαχών του τελευταίου μήνα.

Δύο χρόνια από την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα αλλά το πολιτικό σκηνικό στην Αίγυπτο παραμένει εκρηκτικό με στόχο, αυτή τη φορά, τον νυν πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το προεδρικό μέγαρο και στα γύρω στενά, το γνώριμο σκηνικό των διαμαχών του τελευταίου μήνα.

Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων ενώ σε κάποια σημεία είχε στηθεί και συρματόπλεγμα για να αποκόψει το κτίριο από τους διαδηλωτές.

Πάντως, μεταδίδει το Reuters, οι συγκρούσεις ήταν λιγότερο έντονες σε σχέση με προηγούμενες ημέρες.

Είχε προηγηθεί ειρηνική πορεία κατά του Μόρσι και των Αδελφών Μουσουλμάνων που τον στηρίζουν ενώ διαδηλωτές κατέβαλαν για λίγο και γέφυρα στο κέντρο του Καΐρου.

Οι ισλαμιστές μονοπωλούν την επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ υποστηρίζουν οι διαδηλωτές σε όλους τους τόνους. Πολλοί είχαν κατέβει στους δρόμους κατά του Μουμπάρακ αλλά η εξέλιξη των πραγμάτων με την άνοδο των ισλαμιστών και το κύμα συντήρησης που έφεραν τους απογοήτευσαν.

Πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η αντιπολίτευση ζητά να δικαστεί για τους θανάτους ο Μόρσι (όπως είχε γίνει για τους 800 θανάτους του 2011 ο Μουμπάρακ) αλλά κατά την εισαγγελία δεν υπάρχουν επαρκή «στοιχεία που να συνδέουν έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο με τους θανάτους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024