Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συλλήψεις στην Τουρκία για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Τρεις συλλήψεις στην Τουρκία για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Υπό κράτηση τέθηκαν τρία άτομα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα σε σχέση με την επίθεση καμικάζι στην αμερικανική Άγκυρα την Παρασκευή. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο, ενώ οι αρχές υποστηρίζουν ότι το γενετικό υλικό επιβεβαιώνει ότι ο δράστης ήταν ο 40χρονος Ετζεβίτ Σανλί.

Υπό κράτηση τέθηκαν το Σάββατο τρία άτομα σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα σε σχέση με την επίθεση καμικάζι στην αμερικανική Άγκυρα την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε επιπλέον το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας το απόγευμα του Σαββάτου, το DNA στο σημείο της επίθεσης επιβεβαιώνει ότι δράστης ήταν ο 40χρονος Ετζεβίτ Σανλί.

Ο Σανλί, μέλος τουDHKP-C, είχε καταδικαστεί το 1997 σε κάθειρξη αλλά απελευθερώθηκε μετά την ομαδική απεργία πείνας του 2001.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε το Σάββατο με τον υπουργό Εσωτερικών, τον υπουργό Εξωτερικών και τους επικεφαλής της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας για να εξεταστεί η υπόθεση.

Παράλληλα, στην ανάληψη της ευθύνης από το DHKP-C, η ομάδα στοχοποίησε επίσης και τον πρωθυπουργό.

«Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Άγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ιστοσελίδα Halkin Sesi («Η φωνή του λαού») δημοσιεύεται επίσης μια φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος φορά μαύρο μπερέ και στολή παραλλαγής και είναι ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024