Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχία με την τρίτη για την πρεμιέρα της Σεούλ στο Διάστημα

Επιτυχία με την τρίτη για την πρεμιέρα της Σεούλ στο Διάστημα

Επιτυχής υποστηρίζει η Νότια Κορέα ότι ήταν η τρίτη απόπειρά της να εκτοξεύσει πύραυλο με στόχο την αποστολή δορυφόρου στο διάστημα. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σεούλ που δορυφόρος εκτοξεύεται από νοτιοκορεατικό έδαφος -και έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Οι προηγούμενες δύο απόπειρες, το 2009 και το 2010, είχαν εγκαταλειφθεί την τελευταία στιγμή εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων· αυτή τη φορά, μέρος του εξοπλισμού κατασκευάστηκε με ρωσική βοήθεια.

Επιτυχής υποστηρίζει η Νότια Κορέα ότι ήταν η τρίτη απόπειρά της να εκτοξεύσει πύραυλο με στόχο την αποστολή δορυφόρου στο διάστημα την Τετάρτη.

Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σεούλ που δορυφόρος εκτοξεύεται από νοτιοκορεατικό έδαφος -και έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας.

To φορτίο, με όνομα Naro, εκτοξεύτηκε από το Γκογιούνγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας. Ο πύραυλος απογειώθηκε με επιτυχία και ο δορυφόρος μπήκε σε τροχιά, σύμφωνα με τη Σεούλ.

Οι προηγούμενες δύο απόπειρες εκτόξευσης του πυραύλου KSLV, το 2009 και το 2010, είχαν εγκαταλειφθεί την τελευταία στιγμή εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Αυτή τη φορά, ο πυραυλοφορέας συνδυάζει ένα κατώτερο στάδιο ρωσικής κατασκευής με ένα δεύτερο στάδιο υγρών καυσίμων που αναπτύχθηκε με εγχώρια τεχνολογία.

Το πρόγραμμα της Νοτίου Κορέας έχει προκαλέσει οργή στη Βόρειο Κορέα, η οποία θεωρεί άδικη και «μονομερή» τη στάση που κρατά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέναντι στο δικό της πρόγραμμα.

Ωστόσο και οι διαστημικές φιλοδοξίες της Σεούλ συναντούσαν για καιρό τα εμπόδια που έθεταν οι ΗΠΑ, οι οποίες ανησυχούσαν ότι το πυραυλικό πρόγραμμα της Νοτίου Κορέας θα οδηγούσε σε νέα κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα στο Βορρά.

Σε κάθε περίπτωση, το διαστημικό πρόγραμμα της Νότιας Κορέας βρίσκεται αρκετά πίσω σε σύγκριση με τις δυνάμεις της περιοχής και -όπως φάνηκε και από τη ρωσική συνδρομή στον πύραυλο που εκτοξεύτηκε την Τετάρτη- πρέπει να βασιστεί στη βοήθεια άλλων χωρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024