Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φθηνή φωτοβολίδα ξεκίνησε την πολύνεκρη πυρκαγιά στο βραζιλιάνικο κλαμπ

Φθηνή φωτοβολίδα ξεκίνησε την πολύνεκρη πυρκαγιά στο βραζιλιάνικο κλαμπ

Τις εκτιμήσεις για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στη νότια Βραζιλία που στοίχισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους -σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό- επιβεβαιώνουν οι πρώτες έρευνες της πυροσβεστικής, που καταλήγουν στο ότι η φωτιά όντως ξεκίνησε από το πυροτεχνικό σόου του συγκροτήματος που βρισκόταν επί σκηνής. Ο επιθεωρητής που χειρίζεται την υπόθεση ανέφερε μάλιστα ότι το συγκρότημα εν γνώσει του αγόρασε φωτοβολίδες που ήταν για υπαίθρια χρήση, αντί των αρκετά ακριβότερων βεγγαλικών για κλειστούς χώρους...

Τις εκτιμήσεις για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο στη νότια Βραζιλία που στοίχισε τη ζωή σε 235 ανθρώπους -σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό- επιβεβαιώνουν οι πρώτες έρευνες της πυροσβεστικής, που καταλήγουν στο ότι η φωτιά όντως ξεκίνησε από το πυροτεχνικό σόου του συγκροτήματος που βρισκόταν επί σκηνής.

Ο επιθεωρητής Μαρσέλο Αριγκόνι, που χειρίζεται την υπόθεση, ανέφερε μάλιστα ότι το συγκρότημα εν γνώσει του αγόρασε φωτοβολίδες που ήταν για υπαίθρια χρήση, αντί των αρκετά ακριβότερων βεγγαλικών για κλειστούς χώρους.

«Η φωτοβολίδα που άναψαν ήταν μόνο για χρήση σε εξωτερικό χώρο, και αυτοί που την άναψαν το ήξεραν» είπε ο Αριγκόνι. «Επέλεξαν να τις αγοράσουν επειδή ήταν πιο φθηνές από αυτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστό χώρο» συμπλήρωσε.

Η φωτοβολίδα που χρησιμοποιήθηκε κόστιζε 1,25 δολάριο, ενώ η συνηθισμένη τιμή για ανάλογο βεγγαλικό για εσωτερικό χώρο κυμαίνεται στα 35 δολάρια.

Ο αριθμός των θυμάτων φτάνει, μετά το θάνατο ενός 21χρονου που υπέκυψε στα τραύματά του, τους 235. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι 100 τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα όσα είπε ο επιθεωρητής για το φθηνό βεγγαλικό έρχονται να προστεθούν σε σειρά αναφορών γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία που έχουν προκαλέσει οργή για τις ελλείψεις στο νυχτερινό κέντρο, το οποίο μετατράπηκε μέσα σε μερικά λεπτά σε παγίδα.

Η τραγωδία φαίνεται ότι οφείλεται στο συνδυασμό πάρα πολλών λαθών και παραλείψεων, τα οποία εάν δεν συνέτρεχαν ίσως είχαν κάνει τη διαφορά -κυριολεκτικά- μεταξύ ζωής και θανάτου.

Εάν όντως το βεγγαλικό που άναψε το συγκρότημα ήταν εσωτερικού χώρου μπορεί η μόνωση να μην είχε πιάσει φωτιά, εάν ο πυροσβεστήρας που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν άδειος, εάν στο μαγαζί υπήρχε σύστημα ειδοποίησης και σήμανσης της εξόδου, εάν υπήρχε -όπως έπρεπε- παραπάνω από μία έξοδος, ίσως ο απολογισμός να ήταν μικρότερος. Πάρα πολλά μαζεμένα «εάν», που βαρύνουν τους συγγενείς των θυμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024