Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την πρόσβαση στο Τιμπουκτού ελέγχουν ο στρατός της Γαλλίας και του Μάλι

Την πρόσβαση στο Τιμπουκτού ελέγχουν ο στρατός της Γαλλίας και του Μάλι

Τις διόδους προς το Τιμπουκτού και το αεροδρόμιο της πόλης φέρονται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις του στρατού της Γαλλίας και του Μάλι στη μάχη με τους ισλαμιστές αντάρτες στο βορρά της χώρας. Εάν πέσει και το Τιμπουκτού, η μοναδική πόλη στο βόρειο Μάλι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών θα είναι το Κιντάλ.

Τις διόδους προς το Τιμπουκτού και το αεροδρόμιο της πόλης φέρονται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις του στρατού της Γαλλίας και του Μάλι στη μάχη με τους ισλαμιστές αντάρτες στο βορρά της χώρας.

Το Σάββατο, οι δυνάμεις Γαλλίας και Μάλι είχαν μπει στο Γκάο. Εάν πέσει και το Τιμπουκτού, η μοναδική πόλη στο βόρειο Μάλι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών θα είναι το Κιντάλ.{{{ map }}}

Οι γαλλικές και οι αφρικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον την «Καμπή του Νίγηρα» τη ζώνη ανάμεσα στα δύο προπύργια των ισλαμιστών, το Τιμπουκτού και το Γκάο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμων στο Παρίσι συνταγματάρχης Τιερί Μπουρκάρ.

Η επιχείρηση, με τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων της Γαλλίας και του Μαλί, με την υποστήριξη της γαλλικής αεροπορίας, κράτησε συνολικά 48 ώρες. Οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν συνάντησαν αντίσταση, σύμφωνα με το Παρίσι.

Πηγή των στρατιωτικών δυνάμεων του Μαλί διευκρίνισε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις δεν βρίσκονται ακόμη στο κέντρο του Τιμπουκτού, από το οποίο έχουν αποχωρήσει οι ένοπλες ομάδες των ισλαμιστών, αφού διέπραξαν θηριωδίες κατά του πληθυσμού και προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024