Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βελτιώνεται η «λεπτή κατάσταση» της υγείας του Τσάβες, λέει το Καράκας

Βελτιώνεται η «λεπτή κατάσταση» της υγείας του Τσάβες, λέει το Καράκας

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η λοίμωξη στο αναπνευστικό του Ούγκο Τσάβες και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει «λεπτή», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας μετά την επίσκεψη των κορυφαίων αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην Αβάνα, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται ο πρόεδρος. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως ο Τσάβες έχει της αισθήσεις του και επικοινωνεί με τους συγγενείς και τους γιατρούς του, διαψεύδοντας έτσι τις εικασίες πως έχει πέσει σε κώμα.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η λοίμωξη στο αναπνευστικό του Ούγκο Τσάβες και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει «λεπτή», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας μετά την επίσκεψη των κορυφαίων αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην Αβάνα, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται ο πρόεδρος.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως ο Τσάβες έχει της αισθήσεις του και επικοινωνεί με τους συγγενείς και τους γιατρούς του, διαψεύδοντας έτσι τις εικασίες πως έχει πέσει σε κώμα.

«Παρά την λεπτή του κατάσταση, οι γενικότερες ιατρικές εξελίξεις είναι ευνοϊκές» ανέφερε το τελευταίο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Η λοιμωξη «έχει περιοριστεί, αν και ο πρόεδρος συνεχίζει να χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια στο αναπνευστικό» ανέφερε το ανακοινωθέν, τονίζοντας πως ο Τσάβες «έχει τις αισθήσεις του».

Το ανακοινωθέν ακολουθεί την πρακτική των προηγούμενων ανακοινώσεων, χωρίς δηλαδή να αναφέρει λεπτομέρειες για τα προβλήματα και τη θεραπεία που ακολουθεί ο Τσάβες -με μοναδικό «άνοιγμα» την επισήμανση πως ο πρόεδρος έχει τις αισθήσεις του, κι αυτό ακόμη μετά από εντονότατη σεναριολογία.

Οι ανακοινώσεις ακολούθησαν την αποστολή των τριών ισχυρότερων ανδρών στη Βενεζουέλα, μετά τον Τσάβες, στην Κούβα για να επισκεφτούν τον πρόεδρο. Ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ο επικεφαλής της Βουλής Ντιοσντάδο Καμπέγο και ο υπουργός Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρεζ βρέθηκαν στην Αβάνα και συνομιλίσαν επίσης και με την ηγεσία της Αβάνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024