Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα χρόνο μετά, η Ιταλία θυμάται την τραγωδία του Costa Concordia

Ένα χρόνο μετά, η Ιταλία θυμάται την τραγωδία του Costa Concordia

Τη μνήμη των 32 θυμάτων του ναυαγίου του Costa Concordia στα ανοικτά του Τζίλιο στην Ιταλία θα τιμήσουν οι συγγενείς και οι υπόλοιποι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου την Κυριακή, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό περιστατικό. Μετά τη λειτουργία που θα τελεστεί στην ξηρά μπροστά από το σημείο του ναυαγίου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για την τραγωδία.

Τη μνήμη των 32 θυμάτων του ναυαγίου του Costa Concordia στα ανοικτά του Τζίλιο στην Ιταλία θα τιμήσουν οι συγγενείς και οι υπόλοιποι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου την Κυριακή, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό περιστατικό.

Μετά τη λειτουργία που θα τελεστεί στην ξηρά μπροστά από το σημείο του ναυαγίου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για την τραγωδία.

Έναν χρόνο μετά, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να δικαστεί για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου -ο ίδιος υποστηρίζει ότι έσωσε δεκάδες ζωές επιβατών μετά την πρόσκρουση σε ύφαλο που δεν φαινόταν στους χάρτες του.

Το ίδιο το πλοίο παραμένει στη θέση του, υπενθύμιση του θανάτου τόσων επιβατών τόσο κοντά στην στεριά: Το κόστος της ανέλκυσής του έχει αποδειχθεί σχεδόν διπλάσιο από τους αρχικούς υπολογισμούς, φτάνοντας τα 400 εκατ. ευρώ, και η επιχείρηση θα έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο.

Την Κυριακή, κομμάτι του βράχου που αποκολλήθηκε λόγω της βίαιης πρόσκρουσης της καρίνας του Concordia, πρόκειται να επανατοποθετηθεί στην αρχική του θέση. Παράλληλα, θα κατατεθεί στεφάνι στο «Πούντα Γκαμπιανάρα», το ακρωτήρι του νησιού που βρίσκεται κοντά στο σημείο της ναυτικής τραγωδίας.

Στην εκκλησία των αγίων Λορέντσο και Μαμιλιάνο, όπου την νύχτα της 13ης Ιανουαρίου του 2012 μπόρεσαν να βρουν καταφύγιο δεκάδες ναυαγοί, θα ψαλεί, σήμερα από τον καθολικό επίσκοπο της περιοχής, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των επιβατών και μελών του πληρώματος που έχασαν την ζωή τους στην τραγική, όπως αποδείχθηκε, κρουαζιέρα.

Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ- την ώρα δηλαδήτης πρόσκρουσης – σε όλο το νησί πρόκειται να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, τα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Τζίλιο θα σφυρίξουν με τα φουγάρα τους και οι ναύτες τους θα ρίξουν στην θάλασσα, δεκάδες, αναμμένα φανάρια.

Ο δήμος του Τζίλιο, αποφάσισε, τέλος, να ανακηρύξει επίτιμους πολίτες του, όλους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες, καραμπινιέρους και εθελοντές που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του ναυαγίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024