Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξηγήσεις από τον Ολάντ για τις επαφές με τις ακτιβίστριες ζητά ο Ερντογάν

Εξηγήσεις από τον Ολάντ για τις επαφές με τις ακτιβίστριες ζητά ο Ερντογάν

Εξηγήσεις από τον Φρανσουά Ολάντ για τις συναντήσεις του με μία από τις Κούρδες ακτιβίστριες που δολοφονήθηκαν την περασμένη Τετάρτη ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον να απαντήσει ποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (εννοώντας το PKK) συνάντησε και τι συζητήθηκε. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των τριών γυναικών.

Εξηγήσεις από τον Φρανσουά Ολάντ για τις συναντήσεις του με μία από τις Κούρδες ακτιβίστριες που δολοφονήθηκαν την περασμένη Τετάρτη ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι ο Γάλλος πρόεδρος «πρέπει αμέσως να αποκαλύψει» γιατί συνάντησε «μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης [ενν. το PKK], τι συζητήθηκε, για ποιο λόγο επικοινωνούσε με τους τρομοκράτες».

Πώς είναι δυνατόν, αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, να συναντιέσαι με μέλη οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από την ΕΕ και καταζητούνται από την Interpol; Τι πολιτική είναι αυτή;

Ο Ολάντ είχε πει ότι συναντιόταν ο ίδιος και άλλοι πολιτικοί με τις τρεις ακτιβίστριες αλλά δεν ανέφερε με ποια ακριβώς.

Εν τω μεταξύ, κατά χιλιάδες έφθασαν το Σάββατο στο Παρίσι Κούρδοι, που ζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση-διαμαρτυρία για τη δολοφονία των τριών ακτιβιστριών.

Σε χώρο λαϊκού προσκυνήματος έχει μετατραπεί από την Πέμπτη, το κτίριο του κουρδικού Κέντρου Πληροφοριών, όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις γυναίκες.

Οι φωτογραφίες των τριών γυναικών αλλά και του Οτσαλάν είναι κρεμασμένες στην εξώπορτα, ανάμεσα σε κεριά και λουλούδια που έχουν αποθέσει περαστικοί και φίλοι.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έκαναν μικρή στάση στο σημείο πριν συμμετάσχουν στην πορεία.

Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «είμαστε όλοι PKK. Ελευθερώστε τον Οτσαλάν. Τουρκία κράτος τρομοκρατών».

Σχετικά με την έρευνα, οι νεκροψίες έδειξαν ότι οι δολοφονίες έγιναν γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Για την είσοδο στο κτίριο χρειάζονται δύο ψηφιακοί κωδικοί. Με δεδομένο ότι δεν παρατηρήθηκε καμία παραβίαση, θεωρείται ότι οι δράστες ή ο δράστης γνώριζαν το χώρο και τα άτομα.

Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στη βαλλιστική ανάλυση. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν με τη χρήση σιγαστήρα και με βλήματα διαμετρήματος 7,5 χιλιοστών. Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν χρησιμοποιήθηκαν ένα ή περισσότερα όπλα.

Τα τελικά συμπεράσματα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας, στην οποία έχει ανατεθεί η έρευνα, αναμένονται έπειτα από τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Οι τρεις δολοφονημένες Κούρδισες ήταν η Σακινέ Τσανσίζ, ιδρυτικό μέλος του PKK, η Φιντάν Ντογάν και η Λεϊλά Σοϊλεμέζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024