Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού απειλεί τώρα τον Ούγκο Τσάβες

Σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού απειλεί τώρα τον Ούγκο Τσάβες

Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την τέταρτη εγχείριση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην οποία υποβλήθηκε, παλεύοντας με «σοβαρή λοίμωξη» του αναπνευστικού όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Οι λιγοστές πληροφορίες για την υγεία του προέδρου έχουν προκαλέσει κύμα σεναρίων και έντονη ανησυχία στη Βενεζουέλα, ελάχιστους μήνες μετά την επανεκλογή του Τσάβες στο ύπατο αξίωμα.

Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, όπως παραδέχεται πλέον η κυβέρνηση της χώρας, αλλά οι ελάχιστες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν αποσαφηνίζουν τα πράγματα, την ώρα μάλιστα που οι φήμες για την κατάστασή του δίνουν και παίρνουν.

Ο Τσάβες «αντιμετωπίζει επιπλοκές ως αποτέλεσμα σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού», όπως έγινε γνωστό.

Η λοίμωξη «έχει προκαλέσει ανεπάρκεια στο αναπνευστικό του, η οποία επιβάλλει στον πρόεδρο πλήρη συμμόρφωση με τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται».

Όπως επισημαίνει το Associated Press που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι πληροφορίες από τις επίσημες Αρχές είναι πολύ λίγες για να κρίνει ένας γιατρός ποια είναι η κατάσταση του προέδρου, αν είναι σοβαρή, αν χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Ο Τσάβες, που έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις αρχές του Δεκεμβρίου, εισήχθη πριν από τρεις εβδομάδες σε νοσοκομείο της Κούβας για νέα εγχείριση, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι λιγοστές πληροφορίες για την υγεία του προέδρου έχουν προκαλέσει κύμα σεναρίων και έντονη ανησυχία στη Βενεζουέλα, ελάχιστους μήνες μετά την επανεκλογή του Τσάβες στο ύπατο αξίωμα.

Πάντως, οι κυβερνητικές αναφορές μάλλον δεν κατάφεραν να κατευνάσουν το κύμα φημολογίας για την κατάσταση του προέδρου. Στη χώρα κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι ο Τσάβες βρίσκεται πλέον σε κώμα.

Η νέα ορκωμοσία προγραμματίζεται για τις 10 Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται πλέον προφανές ότι δεν θα γίνει. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε περίπτωση αδυναμίας (ή θανάτου) του προέδρου, θα αναλάβει προσωρινά ο αντιπρόεδρος και θα γίνουν νέες εκλογές σε 30 ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024