Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου σε χωριό της Ελβετίας

Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου σε χωριό της Ελβετίας

Ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δύο τα μεσάνυχτα της στο χωριό Νταϊγιόν στο καντόνι Βαλαί της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας, συνελήφθη και τα κίνητρά του ερευνώνται. O 33χρονος δράστης, που, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, πυροβόλησε αρχικά από το διαμέρισμά του και έπειτα από δρόμο κοντά στο σπίτι του.

Ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δύο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο χωριό Νταϊγιόν στο καντόνι Βαλαί της Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας, συνελήφθη και τα κίνητρά του ερευνώνται.

O 33χρονος δράστης, που, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, πυροβόλησε αρχικά από το διαμέρισμά του και έπειτα από δρόμο κοντά στο σπίτι του. Νεκρές από τα πυρά έπεσαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 32, 54 και 79 ετών.

«Τρία θύματα πέθαναν επί τόπου. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία διευκρινίζεται πως και ο δράστης τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών προτού συλληφθεί.

Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν αποκαλυφθεί από την αστυνομία και τα αίτια της επίθεσης παραμένουν ασαφή. Η αστυνομία, όπως αναφέρουν τα ελβετικά ΜΜΕ, έλαβε κλήση για την επίθεση λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν οπλισμένος με τουφέκι.

Στην Ελβετία, ο νόμος επιτρέπει σε κάθε πολίτη ηλικίας 18 ετών και άνω να διαθέτει όπλα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας περίπου δυο εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στη χώρα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων. Οι αρχές πιστεύουν πως 240.000 όπλα δεν έχουν δηλωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024