Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξεταστική επιτροπή για τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησής του ζητά ο Μπερλουσκόνι

Εξεταστική επιτροπή για τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησής του ζητά ο Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο ίδιος, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε νέα επίθεση στον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «ισχυρίζεται ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του, πριν δεκατρείς μήνες. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο ίδιος, κατά την άφιξή του στον σταθμό του Μιλάνου, το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Μιλάμε για πραγματική συνωμοσία. Θα κερδίσουμε και θα προχωρήσουμε στην σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή, για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

«Ο Μόντι λέει ότι έσωσε την Ιταλία από την καταστροφή, αλλά αυτά είναι μπαγαποντιές. Δεν είναι αλήθεια, δεν θα συνέβαινε καμία καταστροφή. Μιλάμε, απλώς, για μια πολιτική και χρηματιστική προσυμφωνημένη κίνηση» πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε γνωστό παράλληλα, ότι θα ξεκινήσει «μεγάλη προεκλογική περιοδεία σε όλη την χώρα».

«Ο Μάριο Μόντι θα λειτουργήσει ως στήριγμα της κεντροαριστεράς»δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρακτορείο Vista, μετά την ανακοίνωση του Μ.Μόντι ότι θα ηγηθεί συνασπισμού κεντρώων κομμάτων.

Ο Μπερλουσκόνι πραγματοποίησε νέα επίθεση στον απερχόμενο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «δεν σεβάστηκε τις εγγυήσεις που μας είχε δώσει, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, πριν ένα χρόνο».

O «Kαβαλιέρε» πρόσθεσε ότι «ο Μόντι αποφάσισε να μπει στην πολιτική, χάνοντας μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του».

«Διάλεξε να παραμείνει ισόβιος γερουσιαστής και να τεθεί επικεφαλής μιας σειράς κομματιδίων του κεντρώου χώρου» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργό, «η κεντροαριστερά και το κέντρο του Μάριο Μόντι θέλουν να συνεχίσουν την οικονομική πολιτική λιτότητας, η οποία οδήγησε την Ιταλία στην σημερινή, ακραία, κατάσταση».

Την Παρασκευή, ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ηγηθεί συνασπισμού κεντρώων κομμάτων που στηρίζουν την φιλοευρωπαϊκή του ατζέντα.

Ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός, από την Βενετία, περιορίσθηκε στο να δηλώσει ότι «είναι πεπεισμένος ότι η κατάσταση της Ιταλίας θα βελτιωθεί, αν όλοι εργασθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα ήθελε να συσταθεί μια μόνο λίστα του μετριοπαθούς κέντρου και για την Βουλή, όπως θα γίνει στην Γερουσία.

Τελικώς, όμως, αναγκάσθηκε να συμβιβασθεί με τις απαιτήσεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (UDC) και να δεχθεί, για την εκλογή των κεντρώων βουλευτών που θα τον στηρίξουν, την κατάθεση πολλαπλών ψηφοδελτίων.

O συγκεκριμένος συμβιβασμός, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν και η αιτία της τελικής άρνησης του νυν υπουργού Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Κορράντο Πάσσερα, να στηρίξει τον Μόντι.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία στις 24 – 25 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024