Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροπλάνου σε δρόμο της Μόσχας

Τέσσερις νεκροί σε συντριβή αεροπλάνου σε δρόμο της Μόσχας

Ένα επιβατικό αεροσκάφος με 12 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας, Βνούκοβο, κόπηκε σε τρία κομμάτια, συνετρίβη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο και έπιασε φωτιά. Τέσσερα άτομα -όλα μέλη του πληρώματος- έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος με 12 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μόσχας, Βνούκοβο, κόπηκε σε τρία κομμάτια, συνετρίβη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο και έπιασε φωτιά.

Τέσσερα άτομα -όλα μέλη του πληρώματος- έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την αστυνομία και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ο μηχανικός της πτήσης και ένας αεροσυνοδός σκοτώθηκαν και τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος -όλοι αεροσυνοδοί- βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, ανέφερε το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων.

Το αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 204 της εταιρείας Red Wings προερχόταν από την Τσεχία, σύμφωνα με την ρωσική τηλεόραση.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής. Οι Αρχές έκλεισαν τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ενώ όλες οι πτήσεις με προορισμό το Βνούκοβο μεταφέρθηκαν στα άλλα δύο αεροδρόμια της Μόσχας, Ντομοντέντοβο και Σερεμετιεβόι.

Κομμάτια από το αεροσκάφος διασκορπίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο και τα φτερά του αποσπάστηκαν από το σκελετό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Είδαμε το αεροπλάνο να φεύγει από το διάδρομο… Το ρύγχος, όπου βρίσκεται η επιχειρηματική θέση, έσπασε και ένας άνδρας έπεσε έξω» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. «Τον βοηθήσαμε να μπει σε ένα μικρό λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο».

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς τράβηξαν τέσσερις ανθρώπους από τα συντρίμμια όταν έφθασε στη σκηνή πριν από τους διασώστες.

«Δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε τον κυβερνήτη έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης, αλλά είδαμε πολύ αίμα» είπε στο Rossiya-24.

Ρώσοι ερευνητές είπαν πως προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν πως το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του κυβερνήτη.

Ωστόσο, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας είπε πως είχε στείλει στην κρατική Τουπόλεφ μια προειδοποίηση το Σάββατο δίνοντάς της εντολή να διορθώσει προβλήματα στη μηχανή και στα φρένα σε ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες που ξέφυγε από διάδρομο προσγείωσης στη Σιβηρία, στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο ιδιοκτήτης της Red Wings, ο μεγιστάνας Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, έγραψε στο Twitter πως το Tu-204 είχε κατασκευαστεί το 2008. Συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε οικονομική αποζημίωση και άλλη βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο είχε φτάσει από την Τσεχία. Σε αυτό βρίσκονταν οκτώ έως 12 μέλη πληρώματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024