Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Διαψεύδει η Μόσχα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Συρία

Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απορρίπτοντας επίσης ότι τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να τεθεί σε συζητήση εν όψει της άφιξης του Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένου ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό εμφύλιο, στη Μόσχα το Σάββατο. Η ρωσική πρωτεύουσα είναι αυτές τις ημέρες το σκηνικό των διπλωματικών διαβουλεύσεων γύρω από τη Δαμασκό, με αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος να έχουν ήδη φτάσει για συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απορρίπτοντας επίσης ότι τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να τεθεί σε συζητήση εν όψει της άφιξης του Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένου ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό εμφύλιο, στη Μόσχα το Σάββατο.

Η ρωσική πρωτεύουσα είναι αυτές τις ημέρες το σκηνικό των διπλωματικών διαβουλεύσεων γύρω από τη Δαμασκό, με αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος να έχουν ήδη φτάσει για συνομιλίες με τη ρωσική κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε αναφορές της γαλλικής Figaro πως υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και για τη διατήρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ μέχρι το τέλος της θητείας του το 2014, χωρίς να έχει το δικαίωμα να επανεκλεγεί.

«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Την Πέμπτη, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ έφτασε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για διαπραγματεύσεις, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Το πρακτορείο Ιtar-Tass είχε μεταδώσει την Τετάρτη πως στη Μόσχα θα έφτανε «αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης».

Μετά από αίτημα του ιδίου, ο Μπραχίμι θα φτάσει επίσης το Σάββατο στη Μόσχα. Η Μόσχα είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ο Μπραχίμι ήθελε να έχει διαβουλεύσεις με την ρωσική ηγεσία, κύριο υποστηρικτή του Άσαντ.

Ο Μπραχίμι, που βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Συρία και συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει δώσει σημάδια για πως υπάρχουν εξελίξεις που μπορούν να καλλιεργούν ελπίδες για υπέρβαση του αδιεξόδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024