Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποπ και κλασική μουσική προτιμούν οι παπαγάλοι, μισούν τους ηλεκτρονικούς ήχους

Ποπ και κλασική μουσική προτιμούν οι παπαγάλοι, μισούν τους ηλεκτρονικούς ήχους

Ποικίλα μουσικά γούστα έχουν οι παπαγάλοι, καθώς κάποιοι αγαπούν την κλασική μουσική, άλλοι λατρεύουν την ποπ, αλλά όλοι αντιπαθούν τους ηλεκτρονικούς ήχους. Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν τις ακουστικές προτιμήσεις ενός ζεύγους αφρικανικών γκρι παπαγάλων και διαπίστωσε ότι ο ένας προτιμούσε πιο κλασικούς ήχους, ενώ ο άλλος επέλεξε κάτι πιο κεφάτο, όπως η σύγχρονη ποπ. Με το που ακούστηκε, όμως ηλεκτρονική μουσική, η διάθεσή τους άλλαξε αμέσως και τα πουλιά έδειχναν πολύ στενοχωρημένα.

Ποικίλα μουσικά γούστα έχουν οι παπαγάλοι, καθώς κάποιοι αγαπούν την κλασική μουσική, άλλοι λατρεύουν την ποπ, αλλά όλοι αντιπαθούν τους ηλεκτρονικούς ήχους.

Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν τις ακουστικές προτιμήσεις ενός ζεύγους αφρικανικών γκρι παπαγάλων και διαπίστωσε ότι ο ένας προτιμούσε πιο κλασικούς ήχους, ενώ ο άλλος επέλεξε κάτι πιο κεφάτο, όπως η σύγχρονη ποπ.

Και τα δύο πουλιά απόλαυσαν επίσης ροκ και παραδοσιακή μουσική και έκαναν τις δικές τους… χορευτικές φιγούρες κουνώντας τα κεφάλια και τα πόδια τους. Με το που ακούστηκε, όμως ηλεκτρονική μουσική, η διάθεσή τους άλλαξε αμέσως και τα πουλιά έδειχναν πολύ στενοχωρημένα.

«Τα πουλιά έδειξαν σαφώς τις προτιμήσεις τους. Ο ένας προτίμησε πιο ρυθμικούς ήχους και ο άλλος κλασική μουσική» είπε ο Δρ. Φρανκ Περόν από το πανεπιστήμιο του Λίνκολν.

«Δεν υπάρχουν κοινές προτιμήσεις για τα πουλιά. Ακόμα και αν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και ακούνε τα ίδια πράγματα, δεν προτιμούν πάντα την ίδια μουσική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024