Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικός καταυλισμός στη Δαμασκό έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής

Προσφυγικός καταυλισμός στη Δαμασκό έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Κυριακή τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα σύμφωνα με πληροφορίες από αντικαθεστωτικές πηγές στην πρωτεύουσα της χώρας. Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς εντός της Συρίας ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατευτεί ο παλαιστινιακός λαός στη Συρία.

Συριακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Κυριακή τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα σύμφωνα με πληροφορίες από αντικαθεστωτικές πηγές στην πρωτεύουσα της χώρας.

Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς εντός της Συρίας ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατευτεί ο παλαιστινιακός λαός στη Συρία.

«Ζητάμε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να λυπηθούν τους Παλαιστίνιους και τους καταυλισμούς τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή στον μεγαλύτερο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό της Συρίας από τότε που ξέσπασε η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το Γιαρμούκ, στα νότια της Δαμασκού, στεγάζει τους περισσότερους (περίπου 150.000) από τους 500.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου Παλαιστίνιοι πιστοί στο καθεστώς του Ασαντ, υποστηριζόμενοι από τον τακτικό στρατό, συγκρούονται με τους αντάρτες στα προάστια της Δαμασκού.

Οι συγκρούσεις εντάθηκαν το Σάββατο, όταν αντάρτες εισήλθαν στον καταυλισμό, εξαναγκάζοντας τον ηγέτη των Παλαιστινίων μαχητών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση, Αχμαντ Τζιμπρίλ -σταθερό σύμμαχο του συριακού καθεστώτος- να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα με τον γιο του.

Εν τω μεταξύ, λίγο έξω από το Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας, αντάρτες κατέλαβαν κτίριο στρατιωτικού κολεγίου, έπειτα από σφοδρές μάχες πέντε ημερών. Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν 100 αιχμαλώτους, ενώ άλλοι 150 στρατιώτες αποφάσισαν να τους ακολουθήσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024