Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει «σοβαρή προοπτική» για τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, είπε ο Ολάντ

Δεν υπάρχει «σοβαρή προοπτική» για τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, είπε ο Ολάντ

Τα «καρφιά» του κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έριξε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «πολύ σοβαρή προοπτική» να διαδεχτεί τον Μάριο Μόντι. «Δεν πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική από την πλευρά του κ. Μπερλουσκόνι, που ο ίδιος φάνηκε να αποκλείει την υποψηφιότητά του» δήλωσε ο Ολάντ στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής. «Τέλος, μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη» ειρωνεύθηκε.

Τα «καρφιά» του κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έριξε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «πολύ σοβαρή προοπτική» να διαδεχτεί τον Μάριο Μόντι.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική από την πλευρά του κ. Μπερλουσκόνι, που ο ίδιος φάνηκε να αποκλείει την υποψηφιότητά του» δήλωσε ο Ολάντ στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Τέλος, μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη» ειρωνεύθηκε.

Ο κ. Ολάντ, μάλιστα, χαρακτήρισε «αστεία» τη συμμετοχή του Καβαλιέρε στη σύνοδο των ηγετών του ΕΛΚ, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών της ΕΕ.

Ο Ολάντ είπε πως δεν θέλει να αναμιχθεί στις ιταλικές εκλογές και να οικειοποιηθεί τον κ. Μόντι, όπως άλλοι προσπαθούν να κάνουν, όπως δήλωσε. «Ο κ. Μόντι είναι ελεύθερος, θα πάει όπου επιθυμεί να πάει« πρόσθεσε ο Ολάντ. «Ο ίδιος είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του και οι Ιταλοί είναι αυτοί που το Φεβρουάριο θα επιλέξουν τους ηγέτες τους» επέμεινε.

«Δεν πιστεύω, για να είμαι εντελώς σαφής, ότι η Ιταλία είναι ένα πρόβλημα για την Ευρώπη, κατ’ ουδένα τρόπο» τόνισε, εκτιμώντας πως «η Ιταλία έκανε τις (οικονομικές) επιλογές της» εδώ και πολλούς μήνες και «ανέκαμψε».

«Ήμουν πολύ σαφής στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πραγματοποίησε μια σημαντική και χρήσιμη δουλειά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και πάλι η Ιταλία» δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Στο περιθώριο της συνάντησης του ΕΛΚ, ο 76χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε έτοιμος να εγκαταλείψει την πολιτική ζωή, ενώ οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί σύμμαχοί του επέδειξαν σαφώς την προτίμησή τους στον Μάριο Μόντι. «Θα είμαι υποψήφιος μόνον αν είναι απαραίτητο» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Άστον Βίλα: Με Μαρτίνες στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό (pic)

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Ουνάι Έμερι για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024