Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πολιτική Μόντι υπαγορεύεται από τη Γερμανία, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η πολιτική Μόντι υπαγορεύεται από τη Γερμανία, δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγόρησε την Τρίτη τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι εφαρμόζει πολιτικές που υπαγορεύονται από την Γερμανία και που έχουν οδηγήσει την Ιταλία σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήταν επί δικής του πρωθυπουργίας. Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι υπεραμύνεται της πολιτικής του, ενώ επιλέγει να μην ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το κατά πόσο θα είναι υποψήφιος, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι επιθυμεί να διαδραματίσει κάποιον ρόλο και στο μέλλον. 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά το μπαράζ επικρίσεων που δέχθηκε για την αναταραχή που προκάλεσε στην ιταλική πολιτική σκηνή, η οποία μεταφράστηκε εξίσου αρνητικά και σε επιπεδο αγορών τη Δευτέρα.

Δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας που θα ακολουθήσει, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι εφαρμόζει πολιτικές που υπαγορεύονται από την Γερμανία και που έχουν οδηγήσει την Ιταλία σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ήταν επί δικής του πρωθυπουργίας.

Από την πλευρά του, ο Μάριο Μόντι υπεραμύνεται της πολιτικής του, ενώ επιλέγει να μην ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το κατά πόσο θα είναι υποψήφιος, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι επιθυμεί να διαδραματίσει κάποιον ρόλο και στο μέλλον.

Μιλώντας στο ιδιοκτησίας του Canale 5, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε: «Η κυβέρνηση Μόνι εφάρμοσε πολιτικές γερμανο-κεντρικές, που η Ευρώπη προσπάθησε να επιβάλει σε άλλες χώρες και δημιούργησε μια κατάσταση κρίσης που είναι πολύ χειρότερη από εκείνη που υπήρχε όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση».

Ο Καβαλιέρε μίλησε για πολιτικές λιτότητας που προκάλεσαν πλήγμα στην Ιταλία, παρασύροντάς την στην ύφεση.

Απαντώντας, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι επισήμανε πως τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία για να επανακτήσει η Ιταλία την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας ως προς το οικονομικό της μέλλον. Προειδοποίησε, δε, ότι «μαγικές λύσεις», όπως αυτές που υπόσχονται κάποιοι υποψήφιοι, δεν υπάρχουν.

Μιλώντας στη RAI, ο Μάριο Μόντι απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το εάν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος στις εκλογές. «Η πολιτική πάνω από όλα είναι ζήτημα κουλτούρας, δηλαδή ενός τρόπου να δίνεις κατεύθυνση στις ιδέες των πολιτών» σημείωσε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό έκανα ως καθηγητής, αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτή τη σύντομη περίοδο από τη θέση του πρωθυπουργού, είμαι βέβαιος ότι όποιο καπέλο κι αν φοράω στο μέλλον, αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

«Κατά τα άλλα…» είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς να τελειώσει τη φράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριο Μόντι βρίσκεται σε συζητήσεις με κεντρώες παρατάξεις της ιταλικής πολιτικής σκηνής που τον παρακινούν να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου, τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση από τις αγορές, τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και παράγοντες της ιταλικής εκκλησίας προς τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό να παραμείνει για να διαφυλάξει την οικονομική του πολιτική.

Αντίθετα, πλήθος είναι τα βέλη που δέχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος, πάντως, απάντησε στα αρνητικά σχόλια ευρωπαίων πολιτικών και του Τύπου, κάνοντας λόγο για προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Δήλωσε ότι είναι πάγια υπέρμαχος της Ευρώπης, ωστόσο δεν δίστασε να σημειώσει ότι πίσω από την προσβλητική παρέμβαση των ευρωπαίων βλέπει προσπάθεια αποδυνάμωσης των ιταλικών επιχειρήσεων, με στόχο να καταστούν εύκολοι στόχοι σε εξαγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024