Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οργή στο Μπαγκλαντές για την πολύνεκρη φωτιά σε εργοστάσιο, νέα πυρκαγιά στην Ντάκα

Οργή στο Μπαγκλαντές για την πολύνεκρη φωτιά σε εργοστάσιο, νέα πυρκαγιά στην Ντάκα

Εκατοντάδες  εργαζόμενοι στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά σε εργοστάσιο υφασμάτων στο Σαββατοκύριακο, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και καταγγέλλοντας «την πάγια αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων» στα εργοστάσια της χώρας. Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο υφασμάτων ξέσπασε τη Δευτέρα, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά σε εργοστάσιο υφασμάτων στο Σαββατοκύριακο, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και καταγγέλλοντας «την πάγια αδιαφορία για την ασφάλεια των εργαζομένων» στα εργοστάσια της χώρας.

Νέα πυρκαγιά σε εργοστάσιο υφασμάτων ξέσπασε τη Δευτέρα, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εργαζόμενοι στην Tazreen Fashions απέκλεισαν τη Δευτέρα δρόμους σε βιομηχανικό προάστιο της Ντάκα. Δεκάδες εργοστάσια έμειναν τη Δευτέρα κλειστά ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει την Τρίτη εθνικό πένθος.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει αργά το βράδυ του Σαββάτου στο ισόγειο πολυώροφου εργοστασίου στην περιοχή και παγίδευσε δεκάδες άτομα μέσα στο κτίριο. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 110.

Η πυροσβεστική υποψιάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, αλλά αποδίδει τα αιτία του τόσο μεγάλου αριθμού θυμάτων στα ελλιπή μέτρα ασφάλειας. «Εάν υπήρχε έστω και μία έξοδος κινδύνου, οι νεκροί θα ήταν πολλοί λιγότεροι» είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Μοχάμαντ Μαχμπούμπ.

Η πυρκαγιά «ήταν αποτέλεσμα της πάγιας αδιαφορίας για την ασφάλεια των εργαζομένων» είπε ο Αμιρούλ Χέιγκ Αμίν, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υφαντουργίας της χώρας. «Κάθε φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά, η κυβέρνηση ξεκινά έρευνα και οι αρχές και οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων πληρώνουν χρήματα και διαβεβαιώνουν πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες ασφάλειας, αλλά δεν τον κάνουν» υποστήριξε.

Από το 2006, τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δυστυχήματα σε εργοστάσια υφασμάτων στο Μπαγκλαντές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024