Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να αποσυρθεί το «δικτατορικό» διάταγμα Μόρσι απαιτεί ο Ελ Μπαραντέι

Να αποσυρθεί το «δικτατορικό» διάταγμα Μόρσι απαιτεί ο Ελ Μπαραντέι

Απορρίπτει ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, σημαίνον στέλεχος της αιγυπτιακής αντιπολίτευης, τον διάλογο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο εάν δεν αποσύρει το «δικτατορικό», όπως το χαρακτηρίζει, διάταγμα με το οποίο αποκτά υπερεξουσίες. Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικαστικοί της χώρας, απαιτώντας επίσης την απόσυρση του διατάγματος. Νέα συγκέντρωση οργανώνει η αντιπολίτευση την ερχόμενη εβδομάδα, με κάλεσμα σε πορεία υποστήριξης στον Μόρσι την Τρίτη απαντά η Μουσουλμανική αδελφότητα.

Απορρίπτει ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, σημαίνον στέλεχος της αιγυπτιακής αντιπολίτευης, τον διάλογο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο εάν δεν αποσύρει το «δικτατορικό», όπως είπε χαρακτηριστικά, διάταγμα με το οποίο αποκτά υπερεξουσίες. Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικαστικοί της χώρας, απαιτώντας επίσης την απόσυρση του διατάγματος. Νέα συγκέντρωση οργανώνει η αντιπολίτευση την ερχόμενη εβδομάδα, με κάλεσμα σε πορεία υποστήριξης στον Μόρσι την Τρίτη απαντά η Μουσουλμανική αδελφότητα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters και το Associated Press το απόγευμα του Σαββάτου, ο Μπάραντεϊ επιτέθηκε εκ νέου με υψηλούς τόνους στον Μόρσι, απαιτώντας την ανάκληση του «δικτατορικού διατάγματος».

«Δεν υπάρχει χώρος για διάλογο όταν ένα δικτάτορας επιβάλλει τα πιο καταπιεστικά μέτρα και έπειτα λέει «ας λύσουμε τις διαφορές μας»» είπε μεταξύ άλλων ο Μπαραντέι. «Αναμένω, ελπίζω σύντομα, μια πολύ ισχυρή καταδίκη από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και όσους άλλους ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» ανέφερε επίσης.

Νωρίτερα, σύσσωμο το δικαστικό σώμα αποφάσισε «από σήμερα να απέχει από τα καθήκοντά του» διαμαρτυρόμενο για το διάταγμα.

Οι δικαστές ανέφεραν στο ανακοινωθέν τους ότι «στις εισαγγελίες παύει άμεσα η εργασία, μέχρι να αποσυρθεί το διάταγμα και δεν θα γίνει καμία δικαστική συνεδρίαση έως τότε».

Τεταμένο το κλίμα στην Αίγυπτο

Οι διαδηλώσεις που είχαν γίνει την Παρασκευή στην πρωτεύουσα, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας σημαδεύτηκαν από επεισόδια, την καταστροφή γραφείων των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο με αντικείμενο συζήτησης το Προεδρικό Διάταγμα του Μόρσι, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το αποσύρει.

Ο ίδιος ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε των υπερεξουσιών, τονίζοντας ότι με το επίμαχο διάταγμα δεν επεδίωκε να «λύσει τις διαφορές του» με την αντιπολίτευση, αλλά να διασφαλίσει την εθνική σταθερότητα.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση την Τρίτη. Απαντώντας, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε από την πλευρά σε μεγάλη διαδήλωση στο Κάιρο υπέρ του Αιγύπτιου προέδρου.

Η Αδελφότητα κάλεσε επίσης τους Αιγύπτιους να προβούν μετά τις βραδινές προσευχές της Κυριακής σε «ανοικτές εκδηλώσεις υποστήριξης» στον Μοχάμεντ Μόρσι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024