Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με φόντο επιδρομές και ρουκέτες οι πρώτες επαφές Κλίντον στο Ισραήλ

Με φόντο επιδρομές και ρουκέτες οι πρώτες επαφές Κλίντον στο Ισραήλ

Οι ισραηλινές επιδρομές και οι απαντήσεις της Χαμάς με ρουκέτες συνεχίζονται ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ξεκινούσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης τις επαφές της στην Ιερουσαλήμ και η Αίγυπτος συνέχιζε τη διαμεσόλαβηση με κοινό στόχο την επίτευξη εκεχειρίας. Στο Κάιρο, στελέχη της Χαμάς κατηγόρησαν τη νύχτα το Ισραήλ ότι δεν ανταποκρίθηκε σε προτάσεις για παύση πυρός, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η εκεχειρία είχε «κολλήσει» εξαιτίας «καθυστέρησης της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς». Πάνω από 130 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχή των επιχειρήσεων, στους πέντε αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών. Έκρηξη σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, για τρομοκρατική επίθεση μιλά η ισραηλινή αστυνομία.

Οι ισραηλινές επιδρομές και οι απαντήσεις της Χαμάς με ρουκέτες συνεχίζονται ενώ η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ξεκινούσε από τα ξημερώματα της Τετάρτης τις επαφές της στην Ιερουσαλήμ και η Αίγυπτος συνέχιζε τη διαμεσόλαβηση με κοινό στόχο την επίτευξη εκεχειρίας. Στο Κάιρο, στελέχη της Χαμάς κατηγόρησαν τη νύχτα το Ισραήλ ότι δεν ανταποκρίθηκε σε προτάσεις για παύση πυρός, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η εκεχειρία είχε «κολλήσει» εξαιτίας «καθυστέρησης της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς». Πάνω από 130 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχή των επιχείρησεων, στους πέντε αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών.

Το μεσημέρι, έκρηξη σημειώθηκε σε σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις ιατρικές πηγές, υπάρχουν 10 θύματα. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, παρά μόνο ότι η αστυνομία μιλά για «τρομοκρατική επίθεση».

Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες λεωφορείου με σπασμένα τζάμια και γεμάτο καπνό.

Τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας που είχαν καλλιεργηθεί τη νύχτα διέψευσαν τόσο οι εμπλοκές στο διπλωματικό πεδίο όσο και στο στρατιωτικό: Οι μεν ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον 30 χτυπήματα μέχρι το πρωί -από κτίρια υπηρεσιών μέχρι υπόγειες σήραγγες- ενώ η ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς συνεχίστηκε με έξι επιθέσεις το πρωί.

Μετά τις επαφές της με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν ΝΕτανιάχου, η Χίλαρι Κλίντον έχει φράσει για τη Δυτική Όχθη και τις προγραμματισμένες της συναντήσεις με την Παλαιστιανική Αρχή την Τετάρτη.

Έπειτα θα φύγει για το Κάιρο, όπου συνεχίζονται, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν και του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, οι (τελικά, άκαρπες τη νύχτα) διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η Χίλαρι Κλίντον, όπως είχε τονίσει ο Λευκός Οίκος ανακοινώντας την αποστολή της στην περιοχή, δεν προτίθεται να συναντηθεί με την Χαμάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024