Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκουμέντο της La Repubblica δείχνει εκτόξευση δακρυγόνων από ιταλικό υπουργείο

Ντοκουμέντο της La Repubblica δείχνει εκτόξευση δακρυγόνων από ιταλικό υπουργείο

Η εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει στο δικτυακό της τόπο βίντεο από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εργαζομένων στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας, το οποίο δείχνει καθαρά ότι από ένα παράθυρο του υπουργείου Δικαιοσύνης εκτοξεύονται δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών. Δείτε το βίντεο.

Η εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει στο δικτυακό της τόπο βίντεο από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εργαζομένων στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά της λιτότητας, το οποίο δείχνει καθαρά ότι από ένα παράθυρο του υπουργείου Δικαιοσύνης εκτοξεύονται δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Το παράθυρο αυτό βρίσκεται ακριβώς πάνω από το γραφείο της υπουργού Δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο.

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου. Θα διεξαχθεί έρευνα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα δακρυγόνα δεν αποτελούν μέρος του εξοπλισμού των αστυνομικών που υπηρετούν μόνιμα στο υπουργείο» είπε η Σεβερίνο για το θέμα.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει ερώτηση στην Βουλή «διότι η εξακρίβωση της αλήθειας υπηρετεί το συμφέρον των διαδηλωτών, των αστυνομικών και της κοινής γνώμης», ενώ η υπουργός Εσωτερικών Α.Καντσελιέρι τόνισε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες και θα εντοπισθούν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε πράξεις βίας».

Πάντως η επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί εργάσθηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη η Ρώμη, την περασμένη Τετάρτη, έβραζε και είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε υπόψη μας όλα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα».

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε εικόνες αιμόφυρτων διαδηλωτών, πεσμένων στο έδαφος, που συνέχιζαν να δέχονται χτυπήματα των αστυνομικών που έκαναν χρήση γκλομπ, καθώς και δυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ένας αστυνομικός να χτυπά απομονωμένο διαδηλωτή στον αυχένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024