Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
To τιμόνι του Πεκίνου πήρε και επίσημα ο Σι Τζινπίνγκ

To τιμόνι του Πεκίνου πήρε και επίσημα ο Σι Τζινπίνγκ

Στην κορυφή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, και κατ' επέκταση της κινεζικής κυβέρνησης, ανέβηκε «με τη βούλα» ο αντιπρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι διαδέχεται τον Χου Ζιντάο στη θέση του γενικού γραμματέα του Κόμματος και προΐσταται της, επταμελούς πλέον, Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, στην οποία ανέβηκε ο Λι Κεκιάνγκ -που προαλείφεται για πρωθυπουργός.

Στην κορυφή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, και κατ’ επέκταση της κινεζικής κυβέρνησης, ανέβηκε «με τη βούλα» ο αντιπρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι διαδέχεται τον Χου Ζιντάο στη θέση του γενικού γραμματέα του Κόμματος και προΐσταται της, επταμελούς πλέον, Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου, στην οποία ανέβηκε ο Λι Κεκιάνγκ -που προαλείφεται για πρωθυπουργός.

Η νέα ηγεσία του ΚΚΚ ανακοινώθηκε επισήμως την Πέμπτη μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του 18ου συνεδρίου στο Πεκίνο. Ο Σι Τζίνπινγκ, επίσης, αναλαμβάνει από τον απερχόμενο Χου, την ηγεσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Για τη θέση του πρωθυπουργού προωθείται ο Λι Κεγιάνγκ. Σημειολογικά ο 57χρονος Λι, εμφανίστηκε πίσω από τον Ξι Ζίνπινγκ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης των νέων κινέζων ηγετών.

Η νεοσύστατη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μειώνεται από 9 σε 7 μέλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει, τους Σι Τζινπίνγκ, Λι Κεγιανγκ, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, Γιου Ζεγκσενγκ, Λιου Γιουνσαν, Ουανγκ Κισαν, και Ζανγκ Γκαο λι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024