Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα στη Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ

Σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα στη Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και 55 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων που στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Οι επιθέσεις, με τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και την Χάουϊζα, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και 55 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων που στην πρωτεύουσα Βαγδάτη και στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις, με τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, το Κιρκούκ και την Χάουϊζα, που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Κιρκούκ είχαν στόχο μία περίπολο της αστυνομίας, τα γραφεία ενός κουρδικού κόμματος και μία ομάδα εργατών.

Όπως μετέδωσε το Reuters, τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν ταυτόχρονα στο Κιρκούκ, που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης. Επρόκειτο για την πιο αιματηρή από τις επιθέσεις., έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε επτά ανθρώπους και προκαλώντας τον τραυματισμό 34.

Στην Χαουϊζα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με στόχο περίπολο της αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024