Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση κατάληψης αεροπορικής βάσης από αντάρτες στα βόρεια της Συρίας

Επιχείρηση κατάληψης αεροπορικής βάσης από αντάρτες στα βόρεια της Συρίας

Σύροι αντάρτες υποστήριξαν το Σάββατο ότι ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη μιας αεροπορικής βάσης-κλειδί στα βόρεια της χώρας. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, διακρίνονται αντάρτες να επιτίθενται στην αεροπορική βάση Ταφτανάζ που βρίσκεται στη στρατηγική ζώνη ανάμεσα σε Δαμασκό και Χαλέπι. Την ίδια στιγμή, εικόνες που εμφανίζουν καθεστωτικούς να προχωρούν σε ωμότητες σε βάρος κρατουμένων είδαν το φως της δημοσιότητας -μία ημέρα μετά την κατακραυγή για «συνοπτικές εκτελέσεις» από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.

Σύροι αντάρτες υποστήριξαν το Σάββατο ότι ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη μιας αεροπορικής βάσης-κλειδί στα βόρεια της χώρας. Την ίδια στιγμή, εικόνες που εμφανίζουν καθεστωτικούς να προχωρούν σε ωμότητες σε βάρος κρατουμένων είδαν το φως της δημοσιότητας -μία ημέρα μετά την κατακραυγή για «συνοπτικές εκτελέσεις» από την πλευρά των αντικαθεστωτικών.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, διακρίνονται αντάρτες να επιτίθενται στην αεροπορική βάση Ταφτανάζ που βρίσκεται στη στρατηγική ζώνη ανάμεσα σε Δαμασκό και Χαλέπι.

Πέντε μονάδες ανταρτών άνοιξαν πυρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας όπλα, ρουκέτες και όλμους. Στόχος φαίνεται να είναι, σύμφωνα με το BBC, η κατάληψη του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντάρτες έχουν καταλάβει πολλούς δρόμους νοτιοδυτικά του Χαλεπίου.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από κρίσιμη συνάντηση της συριακής αντιπολίτευσης στη Ντόχα του Κατάρ.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι μια ενωμένη αντιπολίτευση θα καταφέρει να ενώσει τις διαφορετικές φωνές, οδηγώντας σε επιτυχημένη κατάληξη την εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 κατά του Μπασάρ Αλ-Άσαντ και έχει αφήσει πίσω της 36.000 νεκρούς.

Νέο εικόνες ωμότητας

Παράλληλα, το Σάββατο το λεγόμενο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν μέλη των δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άσαντ να σκοτώνουν κρατούμενους και να κόβουν τα αυτιά από τις σορούς τους.

Υπνεθυμίζεται πως την Παρασκευή, διεθνή κατακραυγή είχε προκαλέσει βίντεο που δείχνει αντικαθεστωτικούς να εκτελούν στρατιώτες με συνοπτικές διαδικασίες -την ανησυχία τους είχαν εκφράσει ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία, όπως και το «Συριακό Παρατηρητήριο».

«Τα βίντεο αυτά μας τα έστειλαν ακτιβιστές ύστερα από την προβολή πριν από δύο ημέρες ενός βίντεο που δείχνει αντάρτες να διαπράττουν ωμότητες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

«Το καθεστώς διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την πρώτη μέρα της επανάστασης, αλλά αυτά τα εγκλήματα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα της άλλης πλευράς» είπε ο ίδιος.

Ενα βίντεο, το οποίο ο Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι γυρίστηκε τον Ιούλιο στην περιοχή της Λαττάκειας, στα βορειοδυτικά της χώρας, δείχνει έναν άνδρα με στρατιωτική περιβολή να κρατάει ένα ακρωτηριασμένο αυτί και ένα μαχαίρι και να γελάει μπροστά στην κάμερα.

«Αυτό είναι το αυτί ενός σκύλου–θα τους δώσουμε το μάθημά τους» λέει ο εμφανιζόμενος άνδρας αναφερόμενος στους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει επτά ακρωτηριασμένα πτώματα πεσμένα στο έδαφος. Από μια ομάδα μαχητών με στρατιωτικές στολές ξεπροβάλλει κάποιος και πλησιάζει ένα από τα πτώματα από το οποίο κόβει το αυτί. Στη συνέχεια ακούγεται κάποιος άλλος να φωνάζει «δώσε το αυτί του στα σκυλιά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024