Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης -με πιθανό δάκτυλο ΚΚΚ- έπεσε γυναίκα στις ΗΠΑ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης -με πιθανό δάκτυλο ΚΚΚ- έπεσε γυναίκα στις ΗΠΑ

Μια νεαρή μαύρη γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα από επίθεση εναντίον της στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν τρεις άνδρες την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια έγραψαν τα γράμματα «ΚΚΚ» —τα αρχικά της Κου Κλουξ Κλαν— στο αυτοκίνητό της, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει εγκαύματα (ορισμένα τρίτου βαθμού) στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της.

Μια νεαρή μαύρη γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα από επίθεση εναντίον της στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όταν τρεις άνδρες την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και της έβαλαν φωτιά, ενώ στη συνέχεια έγραψαν τα γράμματα «ΚΚΚ» —τα αρχικά της Κου Κλουξ Κλαν— στο αυτοκίνητό της, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το θύμα, η Σαρμίκα Μόφιτ, 20 ετών, κάλεσε την αστυνομία γύρω στις 20:00 την Κυριακή και δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες, που δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει και οι οποίοι της έβαλαν φωτιά. Κατά την αστυνομία, οι άνδρες φορούσαν λευκές κουκούλες ή καπέλα.

Η ίδια κατάφερε να τη σβήσει τη φωτιά πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ο σερίφης της περιοχής επιβεβαίωσε ότι άγνωστοι είχαν γράψει στο αυτοκίνητο του θύματος τα αρχικά «ΚΚΚ» και ρατσιστικά συνθήματα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο KLTV στον ιστότοπό του.

Η Μόφιτ, που δέχθηκε την επίθεση σε πάρκο της πόλης Ουίνσμπορο στη βορειοανατολική Λουιζιάνα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και ως αργά τη Δευτέρα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει εγκαύματα (ορισμένα τρίτου βαθμού) στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της.

«Δεν πρέπει να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κίνητρο ήταν το μίσος», εκτίμησε ο δήμαρχος του Ουίνσμπορο Τζάκι Τζόνσον, επίσης μαύρος, επισημαίνει ο ίδιος ιστότοπος. «Δεν είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στην έρευνα, μέχρι η αστυνομία να ανακαλύψει τους δράστες», πρόσθεσε.

Το FBI ερευνά το έγκλημα σαν πιθανό έγκλημα μίσους.

Οι ερευνητές, που δεν έχουν διαθέτουν μάρτυρες ούτε ίχνη, δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν επρόκειτο για μια επίθεση που έγινε κατά τύχη, ή αν η Μόφιτ ήταν ο στόχος.

Η επίθεση εναντίον της νεαρής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί ισχυρίζονται ότι η Μόφιτ δέχθηκε την επίθεση επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι του Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που οι Αρχές διαψεύδουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024