Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες άτομα έχουν εξαφανιστεί στη Συρία καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Χιλιάδες άτομα έχουν εξαφανιστεί στη Συρία καταγγέλλουν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζονται στη Συρία ανακoίνωσε ότι τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν, μετά την απαγωγή τους από στρατιώτες ή παραστρατιωτικούς. Η διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση Αβαάζ ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής» από μια σκόπιμη κυβερνητική εκστρατεία τρόμου. Η οργάνωση σκοπεύει να δώσει τα στοιχεία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζονται στη Συρία ανακoίνωσε ότι τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι εξαφανίστηκαν, μετά την απαγωγή τους από στρατιώτες ή παραστρατιωτικούς.

Υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους τα ονόματα 18.000 πολιτών που έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και τονίζουν ότι γνωρίζουν για άλλες 10.000 υποθέσεις.

Η διαδικτυακή ακτιβιστική οργάνωση Αβαάζ ανέφερε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής» από μια σκόπιμη κυβερνητική εκστρατεία τρόμου.

Η οργάνωση σκοπεύει να δώσει τα στοιχεία στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα.

Η οργάνωση αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες από Σύρους που ισχυρίζονται ότι οι σύζυγοι, οι γιοι και οι κόρες τους απήχθησαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ένας από τους εξαφανισμένους είναι ο 26χρονος Αχμάντ Γκασάν Ιμπραήμ. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο νεαρός εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο και ο τελευταίος αριθμός από τον οποίο κάλεσε προερχόταν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η Άλις Τζέι, υπεύθυνη εκστρατείας στο Αβαάζ, δήλωσε ότι δυνάμεις ασφαλείας και παραστρατιωτικοί «αρπάζουν από τους δρόμους Σύρους, οι οποίοι εξαφανίζονται μέσα σε «κελιά βασανιστηρίων»».

«Είτε πρόκειται για γυναίκες που κάνουν τα ψώνια τους, είτε για αγρότες που πηγαίνουν να αγοράσουν καύσιμα, κανείς δεν είναι ασφαλής» είπε.

Τόνισε ότι επρόκειτο για μια σκόπιμη στρατηγική «τρομοκρατίας οικογενειών και κοινοτήτων» και ζήτησε να ερευνηθεί κάθε υπόθεση.

«Ο πανικός του να μην γνωρίζεις εάν ο σύζυγος ή το παιδί σου είναι ζωντανοί, δημιουργεί τέτοιο φόβο που οδηγεί τους διαφωνούντες να σωπάσουν» πρόσθεσε.

Και άλλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στήριξαν τους ισχυρισμούς αυτούς. Το Συριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 28.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Ο Μουχανάντ Αλ-Χασάνι από την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σαουάσγια, δήλωσε ότι ο αριθμός των εξαφανισμένων μπορεί να είναι και 80.000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024