Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαχητικά «σήκωσε» η Τουρκία μετά από νέο επεισόδιο στη μεθόριο με τη Συρία

Μαχητικά «σήκωσε» η Τουρκία μετά από νέο επεισόδιο στη μεθόριο με τη Συρία

Τουρκικά μαχητικά απογειωθήκαν από βάση της χώρας και κατευθύνονται στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, συριακά ελικόπτερα είχαν βομβαρδίσει θέσεις στην μεθοριακή πόλη Αζμαρίν. Η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Συρία καλά κρατεί με τον Ταγίπ Ερντογάν να εμμένει ότι το αεροσκάφος της Syrian Air που εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στην Άγκυρα -ένα 24ωρο νωρίτερα- μετέφερε ρωσικό πολεμικό υλικό προς τη Συρία.

Τουρκικά μαχητικά απογειωθήκαν από βάση της χώρας και κατευθύνονται στη μεθόριο με τη Συρία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, συριακά ελικόπτερα είχαν βομβαρδίσει θέσεις στην μεθοριακή πόλη Αζμαρίν.

Η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Συρία καλά κρατεί με τον Ταγίπ Ερντογάν να εμμένει ότι το αεροσκάφος της Syrian Air που εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στην Άγκυρα -ένα 24ωρο νωρίτερα- μετέφερε ρωσικό πολεμικό υλικό προς τη Συρία.

Τα πυρομαχικά, διευκρίνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προορίζονταν για το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που είχε υποστηρίξει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να σταματήσει τις παράνομες μεταφορές όπλων μέσα από τον εναέριο χώρο της.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε απευθύνει ένα ακόμα πιο αυστηρό μήνυμα στη Συρία του Μπασάρ αλ Ασαντ, λέγοντας ότι «δεν απέχουμε και πολύ από τον πόλεμο».

«Μοιραίο λάθος να δοκιμάσετε την ισχύ μας» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο μετά και την καταδίκη της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το επεισόδιο με την οβίδα που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην τουρκική επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε απέχουμε πολύ. Το έθνος έφθασε εδώ που είναι έχοντας περάσει από διηπειρωτικούς πολέμους» διεμήνυσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον πλήθους στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024