Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε στον εναέριο χώρο του το Ισράηλ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέρριψε στον εναέριο χώρο του το Ισράηλ

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέρριψε το Σάββατο ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πέρασε στον εναέριο χώρο του νότιου Ισραήλ και πέταξε σε μεγάλο βάθος μέσα στη χώρα, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας. Το αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο πετώντας από την Μεσόγειο στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας και κατευθυνόταν από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Δεν έχει γίνει γνωστό από που ακριβώς προερχόταν το αεροσκάφος που μάλλον εκτελούσε αναγνωριστική αποστολή.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέρριψε το Σάββατο ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πέρασε στον εναέριο χώρο του νότιου Ισραήλ και πέταξε σε μεγάλο βάθος μέσα στη χώρα, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Το αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο πετώντας από την Μεσόγειο στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας και κατευθυνόταν από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Δεν έχει γίνει γνωστό από πού ακριβώς προερχόταν το αεροσκάφος. Αντίθετα με κάποιες αναφορές από παλαιστινιακές πηγές, δεν φαίνεται να προερχόταν από τη Γάζα, γράφει η Jerusalem Post.{{{ map }}}

Από τη στιγμή που πέρασε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συνοδευόταν από μαχητικά της
πολεμικής αεροπορίας.

Γύρω στις 10:00 και αφού είχε ταξιδέψει κινούμενο προς τα ανατολικά για περίπου 55 χιλιόμετρα στο Ισραήλ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από ένα δάσος κοντά στη Χεβρώνα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν και συνέλεξαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, τα οποία αναλύονται από τις αρμόδιες Αρχές.

Το drone δεν μετέφερε εκρηκτικά, πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν σε αποστολή συλλογής πληροφοριών για άγνωστο, για την ώρα, παραλήπτη.

Θα εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα και θα δούμε την απάντηση μας, είπε ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται drone να πετούν μέσα στην επικράτεια του Ισραήλ.

Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που απογειώνονταν από το Λίβανο και πέταξαν στο βόρειο τμήμα της χώρας πριν καταρριφθούν.

Το 2010 είχε εντοπιστεί ένα ύποπτο ίχνος στη Ντιμόνα, κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρια του Ισραήλ (και πιθανολογούμενο ως κέντρο του πυρηνικού του προγράμματος) αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο απλώς για ένα μπαλόνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024