Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φόρους 400 ιταλικών δήμων μάζευε εταιρεία, αλλά τα χρήματα έμεναν στο ταμείο της

Φόρους 400 ιταλικών δήμων μάζευε εταιρεία, αλλά τα χρήματα έμεναν στο ταμείο της

Η ιδιωτική εταιρεία Tributi Italia συνέλεγε τους φόρους για λογαριασμό 400 ιταλικών δήμων, αλλά δεν απέδιδε ποτέ τα χρήματα, αναφέρει δικαστική έρευνα. Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός σε τέσσερις συνεργάτες του, ενώ κατασχέθηκαν εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδιωτική εταιρεία Tributi Italia συνέλεγε τους φόρους για λογαριασμό 400 ιταλικών δήμων, αλλά δεν απέδιδε ποτέ τα χρήματα, αναφέρει δικαστική έρευνα.

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Τζουζέπε Σατζέσε, επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός σε τέσσερις συνεργάτες του ενώ, με εντολή της εισαγγελίας της πόλης Κιάβαρι, κατασχέθηκαν εννέα δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα των πολιτών -στους φόρους συμπεριλαμβανόταν το τέλος ιδιοκτησίας ακινήτων- θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική των διαφόρων δήμων. Στην πραγματικότητα όμως κατέληγαν σε λογαριασμούς του Σατζέσε και συνενόχων του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις, ο Τζ.Σατζέσε πραγματοποιούσε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 10.000 την ημέρα, χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροσκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και θαλαμηγούς.

Την ίδια ώρα, οι 1.000 εργαζόμενοι της Tributi Italia δεν πληρώνονταν από το 2008.

Όπως εξακρίβωσαν εισαγγελείς, υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι, πιθανότατα, το ποσό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024