Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Συρία είναι στόχος πολέμου κατά του αντι-ισραηλινού άξονα, υποστηρίζει ο Άσαντ

Η Συρία είναι στόχος πολέμου κατά του αντι-ισραηλινού άξονα, υποστηρίζει ο Άσαντ

Για στοχοποίηση της Συρίας στο πλαίσιο «ενός πολέμου κατά του αντι-ισραηλινού άξονα αντίστασης» μίλησε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έχοντας δίπλα του τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος έφθασε στη Δαμασκό διαμηνύοντας πως η λύση στην κρίση εναπόκειται «μόνο στη Συρία και εντός της συριακής οικογένειας». Την ίδια ώρα, σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα και το Χαλέπι, ενώ η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως αμάχους στο Ιντλίμπ και τη Χάμα.

Για στοχοποίηση της Συρίας στο πλαίσιο «ενός πολέμου κατά του αντι-ισραηλινού άξονα αντίστασης» μίλησε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ έχοντας δίπλα του τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος έφθασε στη Δαμασκό διαμηνύοντας πως η λύση στην κρίση εναπόκειται «μόνο στη Συρία και εντός της συριακής οικογένειας».

Την ίδια ώρα σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα και το Χαλέπι, ενώ η Διεθνής Αμνηστία προειδοποιεί ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως αμάχους στο Ιντλίμπ και τη Χάμα.

«Η μάχη που γίνεται τώρα δεν στοχεύει μόνο τη Συρία, αλλά όλον τον αντιισραηλινό άξονα αντίστασης» δήλωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ υποδεχόμενος τον Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Για τους Σύρους ο «άξονας αντίστασης» περιλαμβάνει τη Συρία, το Ιράν, τους Λιβανέζους συμμάχους τους της Χεζμπολάχ και τους Παλαιστίνιους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Αφού ενημερώθηκε από τον Σαλεχί για τη σύνοδο της περιφερειακής «ομάδας επαφής» για τη Συρία (Ιράν, Αίγυπτος, Τουρκία και Σαουδική Αραβία) τη Δευτέρα στο Κάιρο, ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε ότι η χώρα του έκανε «άνοιγμα προς όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που προτάθηκαν για την εξεύρεση λύσης στην κρίση».

«Το κλειδί για την επιτυχία αυτών των πρωτοβουλιών εξαρτάται από τις ειλικρινείς προθέσεις για βοήθεια προς τη Συρία, καθώς και το σεβασμό της κυριαρχίας της χώρας και την άρνηση των ξένων επεμβάσεων» συνέχισε.

Ο Ιρανός υπουργός -η χώρα του οποίου είναι ο κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού- αναφέρθηκε από την πλευρά του στην «απεριόριστη υποστήριξη» της Τεχεράνης στις «προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση της Συρίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας».

Η συνάντηση Άσαντ-Σαλεχί επικεντρώθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, στην «ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, προκειμένου να μπορέσουν οι λαοί των δύο χωρών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκαλούνται από τις άδικες δυτικές κυρώσεις» που έχουν επιβληθεί στη Συρία και το Ιράν.

Κυρίες, οι οποίες σύμφωνα πάντα με το Sana, έχουν ως στόχο να «κάμψουν τη βούληση των δύο χωρών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυτικών χωρών και του Ισραήλ».

Συγκρούσεις σε Δαμασκό και Χαλέπι

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη συριακή πρωτεύουσα και τη βόρεια πόλη Χαλέπι την Τετάρτη, με τους αντικαθεστωτικούς να δηλώνουν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο νότιο προάστιο της Δαμασκού, Χαγιάρ αλ-Ασουάντ, και η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άμαχοι είναι δραματική.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους μετέδωσαν πως οι στρατιώτες σκότωσαν «πολλούς τρομοκράτες».

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτίθενται αδιακρίτως από ξηράς και αέρος και αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των αμάχων στο Ιντλίμπ και τη Χάμα. Σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστία τονίζεται ότι δράμα που ζουν οι πολίτες των δύο επαρχιών έχει υποτιμηθεί, καθώς η προσοχή έχει στραφεί στη Δαμασκό και το Χαλέπι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024