Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Για έκτη φορά σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μόσχα κατά του προέδρου Πούτιν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Πούτιν είναι παράσιτο» και ζητώντας την αποφυλάκιση των μελών του συγκροτημάτων Pussy Riot.

Για έκτη φορά σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μόσχα κατά του προέδρου Πούτιν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Πούτιν είναι παράσιτο» και ζητώντας την αποφυλάκιση των μελών του συγκροτημάτων Pussy Riot, οι οποίες είχαν συλληφθεί για την πανκ «προσευχή» κατά του προέδρου.

Η πορεία διαμαρτυρίας, η πρώτη για το τελευταίο τρίμηνο, ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Πούσκιν και κατέληξε στο Κρεμλίνο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «μειονότητα» που δεν απολαμβάνει ευρεία στήριξη.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν συνεχίζουν να κάνουν λόγο για νοθεία στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου. Υποστηρίζουν ότι η επιστροφή του Πούτιν στην προεδρία αποτελεί αντιδημοκρατικό στοιχείο αφού ο Πούτιν κυβερνά την χώρα 12 χρόνια.

Η αντιπολίτευση επιχειρεί να ενώσει διάφορες ομάδες, περιλαμβανομένων εθνικιστών, αριστερών και φιλελεύθερων μεσοαστών, χωρίς ωστόσο να διαθέτει σαφές πρόγραμμα πέραν της κοινής επιθυμίας της να απομακρύνει από την εξουσία τον 59χρονο επικεφαλής του Κρεμλίνου.

Στην τρίτη θητεία του ως προέδρου, ο Πούτιν έχει σκληρύνει τη στάση του κατά της αντιπολίτευσης. Τον Ιούνιο πέρασε νόμο που αυξάνει το πρόστιμο στα 10.000 δολάρια για όσους συμμετέχουν σε πορείες που δεν έχουν προηγουμένως λάβει άδεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Το Final Four του Νίκολα Μιλουτίνοφ (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ταλαιπωρήθηκε, έχασε πολλά παιχνίδια, όμως είναι στο 100% την κατάλληλη στιγμή, έκανε πράξη την υπόσχεση του και ετοιμάζεται για το... δικό του Final Four στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024