Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με τις Pussy Riot επιχείρησε να συνδέσει διπλή ανθρωποκτονία νεαρός Ρώσος

Με τις Pussy Riot επιχείρησε να συνδέσει διπλή ανθρωποκτονία νεαρός Ρώσος

Υπόθεση αστυνομικής ταινίας θυμίζουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην πόλη Καζάν, στην κεντρική Ρωσία, όπου ένας 38χρονος άνδρας, φερόμενος ως δράστης διπλής δολοφονίας, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να στρέψει τις έρευνες προς τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος Pussy Riot, γράφοντας ένα σύνθημα για την απελευθέρωσή τους στον τόπο του εγκλήματος.

Υπόθεση αστυνομικής ταινίας θυμίζουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην πόλη Καζάν, στην κεντρική Ρωσία, όπου ένας 38χρονος άνδρας, φερόμενος ως δράστης διπλής δολοφονίας, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να στρέψει τις έρευνες προς τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος Pussy Riot, γράφοντας ένα σύνθημα για την απελευθέρωσή τους στον τόπο του εγκλήματος!
Ο 38χρονος Ιγκόρ Ντανιλέβσκι, καθηγητής πανεπιστημίου, συνελήφθη την Πέμπτη από την ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας με την κατηγορία της δολοφονίας δύο γυναικών, μιας 76χρονης μητέρας και της 38χρονης κόρης της, οι οποίες βρέθηκαν δολοφονημένες με πολλαπλά τραύματα από μαχαιριές στο διαμέρισμά τους, στην πρωτεύουσα της ρωσικής επαρχίας Ταταρστάν.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών, ο Ντανιλέβσκι είχε προηγουμένως πείσει την 38χρονη γυναίκα, με την οποία είχε σχέση, να του δώσει χρήματα για να ξεπληρώσει τα χρέη του με την υπόσχεση ότι θα την παντρευτεί.

Ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι επέφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στις δύο γυναίκες και στη συνέχεια παραμόρφωσε τα πρόσωπά τους ενώ ήταν εκείνος που έγραψε με το αίμα των άτυχων θυμάτων του το σύνθημα «Ελευθερώστε τις Pussy Riot» στον τοίχο του διαμερίσματος προκειμένου να κάνει τη σκηνή να μοιάζει με «ανθρωποθυσία».

Ήθελε να συνδέσει το έγκλημα με τις νεαρές Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, Μαρία Αλιόκινα και Γιεκατερίνα Σαμουτσέβιτς, που καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δύο χρόνια φυλάκιση για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση σε θρησκευτικό μίσος» μετά από συναυλία που έδωσαν στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητώντας από την Παναγία να διώξει τον Πούτιν από την εξουσία.

Το γεγονός είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους υποστηρικτές του Πούτιν και στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενώ είχε διχάσει την ρωσική κοινωνία.

Οι γείτονες, πάντως, υποστήριξαν εξαρχής ότι τα θύματα δεν είχαν καμία σχέση με τα τρία μέλη του συγκροτήματος ενώ ο δικηγόρος των τελευταίων κατήγγειλε ότι πρόκειται «είτε για μια πράξη που έχει σκοπό να προκαλέσει είτε για μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα».
Ωστόσο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και η Εκκλησία της Ρωσίας φαίνεται ότι βρήκαν την ευκαιρία να συνδέσουν τον φόνο με τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες του συγκροτήματος, ενώ δεν δίστασαν να τις παρομοιάσουν με τον Αμερικανό κατά συρροή δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον, που συνήθιζε επίσης να χρησιμοποιεί το αίμα των θυμάτων του για να γράφει συνθήματα στους τοίχους.
Πολλά ρωσικά δημοσιεύματα κατηγορούσαν εμμέσως πλην σαφώς τις τρεις νεαρές γυναίκες ως «ηθικές αυτουργούς» της διπλής δολοφονίας.

Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από γεγονότα που κατά καιρούς αποδίδονται στην δράση των φυλακισμένων μελών του συγκροτήματος, με τελευταία εκείνα της καταστροφής σταυρών έξω από ορθόδοξες εκκλησίες στην γύρω περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο: Ο Τζόκοβιτς δέχτηκε μπουκάλι στο κεφάλι την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα (vid)

Ένα απίστευτο σκηνικό έλαβε χώρα στη Ρώμη, όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς δέχτηκε μπουκάλι την ώρα που υπέγραφε αυτόγραφα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024