Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέες αιματηρές συγκρούσεις αλεβιτών-σουνιτών στην Τρίπολη του Λιβάνου

Νέες αιματηρές συγκρούσεις αλεβιτών-σουνιτών στην Τρίπολη του Λιβάνου

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας και συνεχίστηκαν όλη την Τρίτη μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων και αλεβιτών στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου. Ένοπλοι στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ-Ταμπανέχ αντήλλαξαν πυρά με αλαουιτών στη συνοικία Τζέμπελ Μόχσεν, παρά την παρουσία του λιβανικού στρατού που αναπτύχθηκε στην Τρίπολη.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας και συνεχίστηκαν όλη την Τρίτη μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων και αλεβιτών στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου.

Ένοπλοι στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ-Ταμπανέχ αντήλλαξαν πυρά με αλεβίτες στη συνοικία Τζέμπελ Μόχσεν, παρά την παρουσία του λιβανικού στρατού που αναπτύχθηκε στην Τρίπολη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι 10 άνδρες τραυματίστηκαν σε επεισόδια την Δευτέρα και την Τρίτη και πρόσθεσε ότι έγιναν έφοδοι σε κατοικίες όπου κρύβονταν ένοπλοι.

Η χρόνια ένταση μεταξύ σουνιτών και αλεβιτών στην Τρίπολη έχει αναζωπυρωθεί εν μέσω της 17μηνης εξέγερσης των σουνιτών στη Συρία κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος είναι αλεβίτης.

Συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει στην πόλη στις αρχές Ιουνίου άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς, ενώ απαιτήθηκε και επέμβαση του στρατού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στο Λίβανο, υπενθυμίζεται ακόμη ότι έχουν περάσει χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες λόγω του εμφυλίου στη χώρα τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λίβανος για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν στη σφαίρα επιρροής της Συρίας που είχε καθοριστική επίδραση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ισχυρές εξάλλου είναι και οι υποψίες ότι η Συρία οργάνωσε την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι. Η Χεζμπολάχ, οργάνωση με μεγάλη επιρροή στη χώρα, έχει και αυτή στενή σχέση με τη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024