Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για τα γερμανικά υποβρύχια μιλά ο Νετανιάχου, χωρίς αναφορά στα πυρηνικά

Για τα γερμανικά υποβρύχια μιλά ο Νετανιάχου, χωρίς αναφορά στα πυρηνικά

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο ότι έχουν μεγάλη σημασία για την άμυνα της χώρας του τα υποβρύχια που το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε από τη Γερμανία. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, τα υποβρύχια φέρουν ήδη πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Ωστόσο, ο Μπ.Νετανιάχου δεν έκανε αναφορά στο θέμα του εξοπλισμού των υποβρυχίων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο ότι έχουν μεγάλη σημασία για την άμυνα της χώρας του τα υποβρύχια που το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, τα υποβρύχια φέρουν ήδη πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Ωστόσο, ο Μπ.Νετανιάχου δεν έκανε αναφορά στο θέμα του εξοπλισμού των υποβρυχίων.

Η Γερμανία «είχε εκφράσει ρητώς το πόσο σημαντική (θεωρεί) την ασφάλεια του Ισραήλ πουλώντας της, ακριβώς, ένα νέο υποβρύχιο» δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

«Πρόκειται για πολύ σημαντικό συμπλήρωμα για την εθνική μας ασφάλεια» πρόσθεσε.

«Είναι μια μεγάλη κατάκτηση του εβραϊκού Κράτους το ότι μπορούμε να αμυνθούμε έναντι οποιασδήποτε απειλής» συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν κάνει ουδεμία ρητή αναφορά στον εξοπλισμό των υποβρυχίων με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι το Ισραήλ ήδη εξοπλίζει τα υποβρύχια τύπου Dolphin που έχει παραλάβει με τη Γερμανία με πυραύλους Κρουζ που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας υπεραμύνθηκε της εξαγωγής των υποβρυχίων στο Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει πως δεν υπήρξαν επιφυλάξεις για την παράδοσή τους.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ζάιμπερτ είπε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξαν ενστάσεις». Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε σενάρια για την πιθανή μετατροπή ή τον οπλισμό που θα φέρουν τα υποβρύχια. Επέμεινε πάντως ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η παράδοση των υποβρυχίων αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που ακολουθούσε ο πρώην Καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σύμφωνα με το Spiegel, στα τρία υποβρύχια, που κατασκευάστηκαν σε ναυπηγείο στο Κίελο, αναμένεται προσεχώς να προστεθούν άλλα τρία.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είχε απαιτήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες ώστε να γνωρίζουμε εάν τα υποβρύχια τα οποία παραδόθηκαν από τη Γερμανία μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα ικανά να φέρουν δυνητικά πυρηνικές κεφαλές» είχε δηλώσει στο περιοδικό ο Ρολφ Μίτσενιχ, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Γερμανία ήλπιζε ότι το Ισραήλ θα έκανε παραχωρήσεις στο ζήτημα των εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη σε αντάλλαγμα για τις παραδόσεις, αλλά οι υποσχέσεις του δεν τηρήθηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024