Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση 13% στην τουριστική κίνηση του Λονδίνου φέρνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αύξηση 13% στην τουριστική κίνηση του Λονδίνου φέρνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία έρευνας για την τουριστική κίνηση στο Λονδίνο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με στοιχεία από τις αεροπορικές κρατήσεις μέσω Διαδικτύου και ταξιδιωτικών γραφείων από όλον τον κόσμο, ο αριθμός των ξένων τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% σε σχέση με πέρυσι, ενώ κατά 5% μικρότερος θα είναι ο αριθμός των Βρετανών που θα εγκαταλείψουν τη χώρα τις τρεις εβδομάδες που προηγούνται της έναρξης των Αγώνων.

Το Λονδίνο θα κατακλυστεί από τουρίστες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι ίδιοι οι Βρετανοί ματαιώνουν τις διακοπές τους για να μείνουν στην πατρίδα τους λόγω των αγώνων.

Σύμφωνα με έρευνα τουταξιδιωτικού ομίλου Amadeus, ο αριθμός των ξένων τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, με το 1/4 το επισκεπτών να προέρχεται από την Βόρεια Αμερική.

Αντίθετα κατά 5% μικρότερος θα είναι ο αριθμός των Βρετανών που θα αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το εξωτερικό τις τρεις εβδομάδες που προηγούνται της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 27 Ιουλίου.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από τις αεροπορικές κρατήσεις μέσω διαδικτύου και ταξιδιωτικών γραφείων από όλον τον κόσμο.

Ο αριθμός όσων αναχωρήσουν για διακοπές τις τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη των αγώνων, στις 12 Αυγούστου, υπολογίζεται ότι θα είναι 10% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2011.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (από τις 2 Ιουλίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου), 2% λιγότεροι Λονδρέζοι θα εγκαταλείψουν την βρετανική πρωτεύουσα σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Εκπρόσωπος του ισπανικού ομίλου Amadeus δήλωσε: «Μάλλον ήταν πρόωρη η πρόβλεψη ότι οι Λονδρέζοι θα εγκαταλείψουν την πόλη στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ευχάριστα νέα για την τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου, που φοβόταν μείωση του αριθμού των παραδοσιακών τουριστών και μαζική έξοδο των Βρετανών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024