Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Στα… αστέρια ανεβαίνει ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο στις δημοτικές της Ιταλίας

Τη θεαματική άνοδο του «αντισυστημικού» Μπέπε Γκρίλο και του κινήματος των Πέντε Αστέρων στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας επιβεβαιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Οι Πέντε Αστέρες οδεύουν σε θρίαμβο στην Πάρμα με τον υποψήφιο Φεντερίκο Πιτσαρότι να «εξουδετερώνει» με ποσοστό ψήφων άνω του 60% τον βετεράνο πολιτικό της κεντροαριστεράς Βινισέντσο Μπερνατσόλι. Η μόνη παραδοσιακή δύναμη, που σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Τη θεαματική άνοδο του «αντισυστημικού» Μπέπε Γκρίλο και του κινήματος των Πέντε Αστέρων στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας επιβεβαιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Οι Πέντε Αστέρες οδεύουν σε θρίαμβο στην Πάρμα με τον υποψήφιο Φεντερίκο Πιτσαρότι να «εξουδετερώνει» με ποσοστό ψήφων τον βετεράνο πολιτικό της κεντροαριστεράς Βινισέντσο Μπερνατσόλι.

Η μόνη παραδοσιακή δύναμη, που σε αρκετές περιπτώσεις καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο υποψήφιος Φεντερίκο Πιτσαρότι κατακτά τη δημαρχία στην Πάρμα με το 60,1% των ψήφων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 13% των ψήφων και προβλέψεων των δημοσκοπικών εταιρειών. Ο αντίπαλός του Βινισέντσο Μπερνατσόλι έπεται με ποσοστό 39,9%.

Στη μάχη του Παλέρμο, ο Λεολούκα Ορλάντο, προοδευτικός, ο οποίος έχει ήδη διατελέσει δήμαρχος, προηγείται με ποσοστό 70,1% έναντι του επίσημου υποψήφιου της προοδευτικής παράταξης, Φαμπρίτσιο Φεραντέλι, με καταμετρημένο το 8% των ψήφων.

Στην Γένοβα, τέλος, ο προοδευτικός Μάρκο Ντόρια επικρατεί του κεντρώου Ενρίκο Μούσο, με ποσοστό 60,8% έναντι 39,2%.

Με «όχημα» την έξοδο από το ευρώ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους ο πολυδιάστατος και αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο -κωμικός, ηθοποιός, σχολιαστής, blogger- έκανε την έκπληξη στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία στις 6 και 7 Μαΐου.

Η σαφής πτώση των παραδοσιακών κομμάτων και η άνοδος του κινήματος του Γκρίλο -που στοχεύει τώρα στη Βουλή- ήταν το μήνυμα που έβγαλε η κάλπη σε περίπου 1.000 δήμους της Ιταλίας.

Καταγράφηκε σαφής δυσαρέσκεια για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, μέσω της καταψήφισης των υποψηφίων των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024