Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο δράστης του Μπρίντιζι «αποκαλύπτεται» σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας

Ο δράστης του Μπρίντιζι «αποκαλύπτεται» σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στην Ιταλία η 16χρονη Μελίσα Μπάσι που ξεψύχησε κατά τη βομβιστική επίθεση στο επαγγελματικό λύκειο «Φραντσέσκα Λάουρα Μορβίλο Φαλκόνε» του Μπρίντιζι. Με δάκρυα στα μάτια οι μαθητές επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο, που φέρει το όνομα της συζύγου του δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε, και το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο λίγες ημέρες πριν την 20ή επέτειο της δολοφονίας τους από την Κόζα Νόστρα, στις 23 Μαΐου του 1992. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν, εν τω μεταξύ, εικόνες του φερόμενου ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης από βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας κοντά στο σχολείο.

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται στην Ιταλία η 16χρονη Μελίσα Μπάσι που ξεψύχησε κατά τη βομβιστική επίθεση στο επαγγελματικό λύκειο «Φραντσέσκα Λάουρα Μορβίλο Φαλκόνε» του Μπρίντιζι. Με δάκρυα στα μάτια οι μαθητές επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο, που φέρει το όνομα της συζύγου του δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε, και το οποίο βρέθηκε στο στόχαστρο λίγες ημέρες πριν την 20ή επέτειο της δολοφονίας τους από τη σικελική μαφία, στις 23 Μαΐου του 1992.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν, εν τω μεταξύ, εικόνες του φερόμενου ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης από το υλικό που κατέγραψαν κάμερες κοντά στο σχολείο. Πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν οπτικό υλικό που δείχνει έναν άνδρα περίπου 50 ετών που μοιάζει με Δυτικό και φορά σκούρο σακάκι, ανοιχτόχρωμο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Η αστυνομία και η εισαγγελία του Μπρίντιζι συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της επίθεσης. Οι αρχές διαθέτουν το πορτρέτο ενός άντρα, που δημιουργήθηκε από τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης που είχαν τοποθετηθεί κοντά στο λύκειο. Υπάρχουν εικόνες που δείχνουν τον άνδρα αυτό να κρατά ένα τηλεχειριστήριο.

Ο εισαγγελέας Μάρκο Ντινάπολι δήλωσε πως μάλλον πρόκειται για μια «μεμονωμένη πράξη» κάποιου που «μάχεται κατά του υπόλοιπου κόσμου», όμως για τον επικεφαλής της τοπικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Κατάλντο Μότα «τίποτε δεν είναι σίγουρο».

Πρώην αφεντικό της μαφίας στην Απουλία δηλώνει την ίδια στιγμή πως η Sacra Corona Unita (Ιερό Ενωμένο Στεφάνι) δεν θα πραγματοποιούσε ποτέ μία τέτοια επίθεση.

«Δεν πειράζουμε παιδιά… Η Sacra Corona Unita δεν κάνει τέτοια πράγματα γιατί γνωρίζει πως το κράτος θα την καταστρέψει. Δείτε τι έγινε με την Cosa Nostra πριν από 20 χρόνια με την υπόθεση Φαλκόνε… αποδεκατίστηκε» δήλωσε ο Τονίνο Σκρέτι, πρώην ταμίας της μαφίας στην Απουλία.

Για τον Σκρέτι, που δηλώνει «συνταξιούχος», «κανένας παράνομος στην Απουλία δεν επιτίθεται σε παιδιά, περιορίζεται στους…πατεράδες». Ο ίδιος επισημαίνει πως ακόμα και οι πιο άγριοι μαφιόζοι δεν τοποθετούν βόμβες για να σκοτώσουν αθώους. «Δεν συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο» λέει.

Κηδεύεται η 16χρονη Μελίσα

Η κηδεία της 16χρονης Μελίσα Μπάσι θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Μεσάνιε γενέτειρα της μικρής, 10 χιλιόμετρα από το Μπρίντιζι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν στην κηδεία θα παραστεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγιο εξαιτίας της επίθεσης στο Μπρίντιζι και του σεισμού στη βόρεια Ιταλία.

Τα μαθήματα ξανάρχισαν το πρωί το επαγγελματικό σχολείο που ειδικεύεται στη μόδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες στην τάξη της Μελίσα Μπάσι άφησαν ένα λούτρινο αρκουδάκι στη θέση της στο θρανίο, καθώς και ένα μπουκέτο λουλούδια.

Άλλες πέντε μαθήτριες τραυματίστηκαν από την έκρηξη που προκλήθηκε από μηχανισμό που είχε κατασκευαστεί με φιάλες υγραερίου.

Ο διευθυντής του σχολείου Αντζελο Ραμπίνο μίλησε στους μαθητές ευχαριστώντας τους που επέστρεψαν στα μαθήματά τους. «Οι νέοι αντέδρασαν και επέστρεψαν στις τάξεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό νέο. Τα παιδιά κλαίνε, αλλά βρήκαν τη δύναμη να ξανάρθουν» τόνισε.

Ψυχολόγοι προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά, τα οποία θα ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων την εβδομάδα αυτή. Θα παρακολουθήσουν επίσης διάλεξη για τον αγώνα κατά της βίας και της εγκληματικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024