Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αιματοκύλισμα σε επίθεση καμικάζι κατά στρατιωτών της Υεμένης

Αιματοκύλισμα σε επίθεση καμικάζι κατά στρατιωτών της Υεμένης

Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τις στρατιωτικές δυνάμεις συνταράσσει την Υεμένη. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στην Σαναά, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 90 άτομα και τραυματίζοντας 200. Η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όπως δήλωσε πηγή του τρομοκρατικού δικτύου στο BBC. Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στην Υεμένη αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Μανσούρ Χάντι.

Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο της στρατιωτικές δυνάμεις συνταράσσει την Υεμένη. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στη Σαναά, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 90 άτομα και τραυματίζοντας 200 βάσει των επίσημων στοιχείων του υπουργείου Άμυνας.

Η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από την επίθεση, όπως δήλωσε πηγή του τρομοκρατικού δικτύου στο BBC

Ο βομβιστής -που φέρεται να φορούσε στρατιωτική σχολή- ανατινάχθηκε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στην Υεμένη αφότου ανέλαβε την εξουσία το Φεβρουάριο ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Ο τόπος της επίθεσης, η πλατεία Αλ Σαμπίν, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, έχει κλείσει από την Κυριακή εν όψει της παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου από την ένωση της Βόρειας με τη Νότια Υεμένη, στις 22 Μαϊου του 1990.

Αυτή θα ήταν η πρώτη επέτειος για την ένωση της χώρας που εορτάζεται μετά την απομάκρυνση του επί μακρόν ηγέτη της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης, αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Στην Υεμένη δραστηριοποιούνται πυρήνες της οργάνωσης «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», την οποία η αμερικανική διακυβέρνηση θεωρεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της περιοχής αλλά και των ίδιων των ΗΠΑ.

Η παρέλαση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά την εθνική εορτή την Τρίτη και επρόκειτο να την παρακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο και τους στόχους που θέλει να πετύχει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024