Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Τεχεράνη την Κυριακή ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκία Αμάνο

Στην Τεχεράνη την Κυριακή ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Γιουκία Αμάνο

Στο Ιράν μεταβαίνει την Κυριακή ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκία Αμάνο σε μία σπάνια επίσκεψη στην Ισλαμική Δημοκρατία, λίγες ημέρες πριν διεξαχθεί στη Βαγδάτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας των Έξι. Η επίσκεψη Αμάνο -που περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο- έρχεται κατόπιν διήμερων συνομιλιών στη Βιέννη, στις οποίες φέρεται να επιτεύχθηκε πρόοδος προς μία συμφωνία-πλαίσιο σχετικά με το πως θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Δύσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Στο Ιράν μεταβαίνει την Κυριακή ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκία Αμάνο σε μία σπάνια επίσκεψη στην Ισλαμική Δημοκρατία, λίγες ημέρες πριν διεξαχθεί στη Βαγδάτη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας των Έξι (τα πέντε μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία).

Η επίσκεψη Αμάνο -που περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο- έρχεται κατόπιν διήμερων συνομιλιών στη Βιέννη ανάμεσα στην ΙΑΕΑ και την Ισλαμική Δημοκρατία, κατά τις οποίες φέρεται να επιτεύχθηκε πρόοδος προς μία συμφωνία-πλαίσιο σχετικά με το πως θα αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Δύσης για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΙΑΕΑ αναφέρεται ότι ο Γιουκία Αμάνο θα μεταβεί στην Τεχεράνη την προσεχή Κυριακή για να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της ιρανικής αντιπροσωπείας διαπραγματευτών για το πυρηνικό πρόγραμμα Σαέντ Τζαλίλι.

Οι επισκέψεις γενικού διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας είναι σπάνια. Η τελευταία επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί από τον προκάτοχο του Γιουκία Αμάνο, Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, τον Οκτώβριο του 2009.

Ο Χέρμαν Νέκερτς, επικεφαλής των επιθεωρήσεων της ΙΑΕΑ για την ασφάλεια των πυρηνικών σε παγκόσμιο επίπεδο, και ο αναπληρωτής διευθυντής Ραφαέλ Γκρόσι θα συνοδεύουν τον Γιουκία Αμάνο στο ταξίδι στην Τεχεράνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024