Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από τα... δέντρα κατέβασε η αστυνομία τους διαδηλωτές του Occupy στη Φρανκφούρτη

Από τα… δέντρα κατέβασε η αστυνομία τους διαδηλωτές του Occupy στη Φρανκφούρτη

Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους διαδηλωτές... από τα δέντρα. Το Occupy διοργανώνει στη γερμανική μεγαλούπολη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο -η οποία πήρε το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές- και η προσέλευση αναμένεται να φτάσει τις χιλιάδες.

Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους διαδηλωτές… από τα δέντρα.Οι διαδηλωτές-κατασκηνωτές βρίσκονταν στην πλατεία επτά μήνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης, οι διαδηλωτές περιορίστηκαν σε «παθητική αντίσταση» -σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με αξιοσημείωτη ικανότητα: Έχοντας δεθεί σε αλυσίδα, ο πρώτος «κρίκος» της οποίας είχε πιαστεί σε σταθερό σημείο, χρειάστηκαν αρκετοί αστυνομικοί για να απομακρύνουν έναν-έναν τους διαδηλωτές που είχαν απλά σταυρωμένα τα χέρια.

Το Occupy διοργανώνει στη γερμανική μεγαλούπολη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο -η οποία πήρε το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές- και η προσέλευση αναμένεται να φτάσει τις χιλιάδες.

Στη Φρανκφούρτη χτυπά η «καρδιά» του γερμανικού τραπεζικού τομέα -εκεί, αντί του Βερολίνου (ή, παλιότερα, της Βόννης) έχουν την έδρα τους οι κορυφαίες τράπεζες, το χρηματιστήριο και, συμβολικά, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024