Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανεξέλεγκτη η δράση αυτόκλητων πολιτοφυλάκων στο Ντέρι της Β.Ιρλανδίας

Ανεξέλεγκτη η δράση αυτόκλητων πολιτοφυλάκων στο Ντέρι της Β.Ιρλανδίας

Περιστατικά βίας με δράστες Ρεπουμπλικάνους πολιτοφύλακες στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας φέρνει στο φως ο Guardian επισημαίνοντας μία επικίνδυνη κατάσταση που συνεχίζεται για μήνες χωρίς ουσιαστική δράση από τις Αρχές για τον περιορισμό της. Πυροβολισμοί, απειλές, φυγάδες και τουλάχιστον ένας θάνατος συνθέτουν ένα κλίμα τρόμου, λένε οι κάτοικοι.

Περιστατικά βίας με δράστες Ρεπουμπλικάνους πολιτοφύλακες στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας φέρνει στο φως ο Guardian επισημαίνοντας μία επικίνδυνη κατάσταση που συνεχίζεται για μήνες χωρίς ουσιαστική δράση από τις Αρχές για τον περιορισμό της.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, τουλάχιστον 85 άνδρες –σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ανήλικοι– έχουν πυροβοληθεί από μέλη της Ρεπουμπλικανικής Δράσης κατά των Ναρκωτικών (RAAD), σε τιμωρία για την φερόμενη εμπλοκή τους σε εμπόριο ναρκωτικών ή άλλη παραβατική συμπεριφορά.

Πάνω από 200 νεαροί έχουν εγκαταλείψει την πόλη το τελευταίο χρόνο, σχεδόν τέσσερις κάθε εβδομάδα επισημαίνει το δημοσίευμα. Τους απειλούν ότι αν δεν φύγουν θα τους πυροβολήσουν ή ακόμη και θα τους σκοτώσουν.

Υπάρχει δε τουλάχιστον ένα περιστατικό δολοφονίας, τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν μέλη της RAAD πυροβόλησαν έναν πρώην πυγμάχο που τόλμησε να τους αντισταθεί.

Η RAAD αποτελείται εν μέρει από πρώην μέλη του IRA που δεν θέλησαν να συμμετέχουν στον Αληθινό IRA, άλλοι όμως είναι Ιρλανδοί Ρεπουμπλικάνοι.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση που συνεχίζεται χωρίς ουσιαστική αλλαγή, οι κάτοικοι του Ντέρι (που κατά τα άλλα πρόκειται να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Βρετανίας για το 2013) λένε ότι ζουν μέσα σε καθεστώς φόβου.

Έχουν οργανώσει αρκετές διαδηλώσεις, τους λείπει όμως κάποια ουσιαστική βοήθεια από την αστυνομία, που παρά τις εξαγγελίες, δεν έχει εντοπίσει τους υπευθύνους των επιθέσεων ή της δολοφονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νότιγχαμ Φόρεστ – Τσέλσι 2-3: Νίκη των «μπλε», έχουν σωθεί ουσιαστικά οι γηπεδούχοι

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή 3-2 τη Νότιγχαμ που ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της μετά την ήττα της Λούτον.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024