Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν στη Συρία

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν στη Συρία

Δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο, μετά από δύο μήνες κράτησης στη Συρία. Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο, μετά από δύο μήνες κράτησης στη Συρία. Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι δημοσιογράφοι Αντέμ Εζκέσε και Χαμίτ Τζοσκούν θα συναντηθούν στην Τεχεράνη με τις οικογένειές τους και κατόπιν θα αναχωρήσουν για την Τουρκία.

Οι δύο άνδρες είπαν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ότι είναι καλά στην υγεία τους και ανυπομονούν να ξαναβρεθούν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Στη Συρία έχουν αναπτυχθεί ήδη περίπου οι μισοί από τους παρατηρητές του ΟΗΕ που επιβλέπουν την τήρηση της εκεχειρίας, η οποία συνεχίζει να παραβιάζεται, όπως ανέφεραν ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρουκέτα του στρατού στην κοινότητα Μουρκ της επαρχίας Χάμα και άλλος ένας πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στο Ντέιρ Εζόρ. Άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στην περιοχή της Χομς.

Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών αναφέρθηκαν, επίσης, στις επαρχίες Ιντλίμπ, Ντεράα και Χομς.

Ο Ομάρ Χόμσι, ένας ακτιβιστής από την πόλη Χομς είπε ότι βομβαρδίστηκε η συνοικία Αλ Κούσορ ενώ στρατιώτες εισέβαλαν και σε κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Χάμα.

Στο μεταξύ, ο στρατός οργανώνει και άλλα σημεία ελέγχου γύρω από το Αλέπο, στα βόρεια της χώρας, μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

Η έκρηξη στα γραφεία του κόμματος έγινε λίγες ώρες αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη.

Παράλληλα, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες σε πολλές πόλεις και κυρίως στα προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και έγιναν συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει πόσες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024