Οικονομική πολιτική «χωρίς φαντασία»

Επίθεση SPD στη Μέρκελ για την άνοδο Χρυσής Αυγής και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων

Επίθεση SPD στη Μέρκελ για την άνοδο Χρυσής Αυγής και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων
Η οικονομική πολιτική της Μέρκελ «στερείται φαντασίας», λέει ο Ζ.Γκάμπριελ
(Φωτογραφία: Reuters)
Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε την πολιτική της Μέρκελ «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας».

Υποστήριξε επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές. «Τα κόμματα της ακροδεξιάς και οι εχθροί της Ευρώπης μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο», παρατήρησε.

«Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά», προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74.

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο», συνέχισε ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει η απειλή «κοινωνικού χάους». «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η ελληνική οικονομία καταρρέει» συνέχισε.

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι ελπίζει η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη