Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προεδρική νίκη του νίκη του Φρανσουά Ολάντ με 52- 53% δίνουν οι μετρήσεις

Προεδρική νίκη του νίκη του Φρανσουά Ολάντ με 52- 53% δίνουν οι μετρήσεις

Τους τίτλους τέλους της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί δείχνουν exit poll που δημοσιοποιήθηκαν στο Βέλγιο πριν κλείσουν οι κάλπες στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό από 52% έως 53,3%, και εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν σπάει 17 χρόνια κυριαρχίας της δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε μία αναμέτρηση με βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της Ευρώπης. Οι Σοσιαλιστές πανηγυρίζουν ήδη στην πλατεία της Βαστίλλης. Ο Σαρκό ακυρώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ...

Τους τίτλους τέλους της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί δείχνουν exit poll που δημοσιοποιήθηκαν στο Βέλγιο πριν κλείσουν οι κάλπες στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό από 52% έως 53,3%, και εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν σπάει 17 χρόνια κυριαρχίας της δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Οι Σοσιαλιστές πανηγυρίζουν ήδη τη νίκη στην πλατεία της Βαστίλλης, όπου έχουν στηθεί τεράστιες γιγαντοοθόνες. Εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών μίλησε για μία μεγάλη νίκη.

Αντίθετα, ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται πως ακύρωσε την προγραμματισμένη βραδινή συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο.

Οι κάλπες στη Γαλλία κλείνουν επίσημα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) η προσέλευση των ψηφοφόρων έφθανε το 71,6%.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση πως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν νίκη του Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 53% έναντι 47% του Νικολά Σαρκοζί. Η εφημερίδα επικαλείται καλή πληροφορημένη πηγή προσκείμενη στο κόμμα των Γάλλων Σοσιαλιστών.

Δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Harris Interactive και Sofres δίνουν αμφότερες στον Ολάντ ποσοστό 53% έναντι 47% του Σαρκοζί, και δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way δίνει στον Σοσιαλιστή υποψήφιο 52,5% και στον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας 47,5%.

Ο Ολάντ προηγείται εξάλλου στις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις, μετέδωσε το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουιάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024