Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Απέδρασε» Κινέζος διαφωνών δικηγόρος, ο οποίος βρισκόταν σε κατ'οίκον περιορισμό

«Απέδρασε» Κινέζος διαφωνών δικηγόρος, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό

Ένας από τους πιο γνωστούς Κινέζους αντιφρονούντες, ο δικηγόρος Τσεν Γκουανγκτσένγκ «απέδρασε» από το σπίτι του, όπου εδώ και ενάμισι χρόνο βρισκόταν σε κατ'οίκον περιορισμό υπό αυστηρή επιτήρηση, ανακοίνωσαν υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απευθύνεται στον Κινέζο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο. Σε αυτό εκφράζει τρία αιτήματα.

Ένας από τους πιο γνωστούς Κινέζους αντιφρονούντες, ο δικηγόρος Τσεν Γκουανγκτσένγκ «απέδρασε» από το σπίτι του, όπου εδώ και ενάμισι χρόνο βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό υπό αυστηρή επιτήρηση, ανακοίνωσαν υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Μπόρεσε να βγει από το σπίτι του στις 22 Απριλίου και φίλοι του […] τον οδήγησαν σε ασφαλές μέρος, έξω από την επαρχία Σαντόνγκ (ανατολική Κίνα)», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Μπομπ Φου, που έχει τακτική επαφή με τον Τσεν.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απευθύνεται στον Κινέζο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο. Σε αυτό εκφράζει τρία αιτήματα.

Συγκεκριμένα, ζητά από τον Κινέζο πρωθυπουργό να ερευνήσει και να ασκήσει δίωξη σε τοπικούς αξιωματούχους που καταγγέλλει ότι ξυλοκόπησαν την οικογένειά του. Ζητά να εγγυηθεί η κυβέρνηση την ασφάλεια της οικογένειάς του. Ζητά, ακόμα, να τιμωρηθεί η διαφθορά στην Κίνα.

Τυφλός έπειτα από μια παιδική ασθένεια, ο Τσεν, αυτοδίδακτος νομικός, είχε αποφυλακιστεί το Σεπτέμβριο του 2010 αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ, ο επονομαζόμενος «ξυπόλυτος δικηγόρος» αγωνίσθηκε ιδιαίτερα εναντίον των καταχρηστικών πρακτικών της στείρωσης χιλιάδων γυναικών και των καταναγκαστικών αμβλώσεων.

Από το 2010 βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και η κατοικία του παρακολουθείτο στενά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024