Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τον Σεπτέμβριο η δίκη του Μπράντλι Μάνινγκ, αποφάσισε το στρατοδικείο

Τον Σεπτέμβριο η δίκη του Μπράντλι Μάνινγκ, αποφάσισε το στρατοδικείο

Ο Μπράντλι Μάνινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Wikileaks, θα δικαστεί από το στρατοδικείο στις 21 Σεπτεμβρίου. Συνολικά αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες που σχετίζονται με το κατέβασμα αρχείων που αργότερα δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks.

Ο Μπράντλι Μάνινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης που κατηγορείται για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Wikileaks, θα δικαστεί από το στρατοδικείο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η στρατοδίκης, συνταγματάρχης Ντενίζ Λιντ, δήλωσε ότι οι επίτροποί του δικαστηρίου και η ομάδα υπεράσπισης του Μάνινγκ αποφάσισαν για το πρόγραμμα της δίκης που θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου.

Η δικαστής απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης να απορριφθούν όλες οι κατηγορίες, λόγω αυτού που αποκάλεσε ως σκόπιμη απόκρυψη από την κατηγορούσα αρχή των αποδεικτικών στοιχείων, που απαιτούνται για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του Μάνινγκ.

Η δίκη θα αρχίσει περισσότερο από δύο έτη, μετά την σύλληψη του Μάνινγκ. Ο στρατιώτης, που υπηρετούσε τότε στο Ιράκ, συνελήφθη τον Μάιο του 2010 και για σχεδόν ένα χρόνο κρατήθηκε σε αυστηρή απομόνωση σε στρατιωτική φυλακή.

Αργότερα, και αφού είχε προηγηθεί μεγάλη κατακραυγή για τις συνθήκες κράτησης που τον επιβάρυναν σωματικά και ψυχολογικά, μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή.

Ο Μάνινγκ κατηγορείται για τη διαρροή περισσότερων από 700.000 διαβαθμισμένων εγγράφων του στρατού, ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ, η μεγαλύτερη διαρροή αυτού του τύπου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Συνολικά αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες που σχετίζονται με το κατέβασμα αρχείων από το εσωτερικό μυστικό δίκτυο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (SIPRNet). Τα αρχεία δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχτεί ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Μάνινγκ και του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ.

Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ακόμα και την ποινή των ισοβίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024