Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απεργία πείνας άρχισε η Γιούλια Τιμοσένκο στις φυλακές της Ουκρανίας

Απεργία πείνας άρχισε η Γιούλια Τιμοσένκο στις φυλακές της Ουκρανίας

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο άρχισε απεργία πείνας επ' αόριστον για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή της και για την πολιτική καταπίεση στη χώρα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Σεργκέι Βλασένκο. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας της Τιμοσένκο είναι κάκιστη και κατήγγειλε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι την ξυλοκόπησαν την περασμένη εβδομάδα μεταφέροντάς την διά της βίας σε νοσοκομείο, όπου η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο έχει αρχίσει απεργία πείνας από την περασμένη Παρασκευή για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή της και για την πολιτική καταπίεση στη χώρα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Σεργκέι Βλασένκο, ο οποίος την επισκέφθηκε στις φυλακές της ανατολικής Ουκρανίας όπου εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

Ο δικηγόρος Σεργκέι Βλασένκο αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας της Γιούλια Τιμοσένκο είναι κάκιστη και καταγγέλλει ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι την ξυλοκόπησαν την περασμένη εβδομάδα μεταφέροντάς την διά της βίας σε νοσοκομείο, όπου η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η Γιούλια Τιμοσένκο, εκ των ηγετών της «Πορτοκαλί Επανάστασης» της Ουκρανίας το 2004, καταγγέλλει πως είναι θύμα πολιτικής βεντέτας εκ μέρους του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε μία νέα δίκη εις βάρος της για φορολογική απάτη που κατηγορείται ότι διέπραξε στη δεκαετία του 1990.

«Είναι μια απεργία πείνας επ’ αόριστον, ζητάει να σταματήσει η πολιτική καταπίεση στη χώρα» ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι η υγεία της Τιμοσένκο είναι κακή, δεν μπορεί να σταθεί όρθια και η κατάστασή της επιδεινώνεται διότι δεν της επιτρέπουν να υποβληθεί στην κατάλληλη ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής μετέφεραν την Παρασκευή την Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από πόνους στη μέση, σε ένα κρατικό νοσοκομείο του Χαρκίβ, όμως εκείνη αρνήθηκε να εξεταστεί με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη φυλακή.

Ο δικηγόρος της δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους πως οι δεσμοφύλακες ξυλοκόπησαν την Τιμοσένκο την περασμένη Παρασκευή για να την αναγκάσουν να βγει από το κελί της. «Τα μπράτσα της είναι γεμάτα μώλωπες και υπάρχει μια τεράστια μελανιά στην κοιλιά της που δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη και έπειτα από τέσσερις ημέρες» ανέφερε.

Ένας εισαγγελέας διέψευσε τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού, αλλά δήλωσε πως η μεταφορά της Τιμοσένκο στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα έγινε πράγματι χωρίς τη θέλησή της.

«Ετοίμασε τα πράγματά της και ντύθηκε και μετά ξάπλωσε στο κρεβάτι της και είπε ‘δεν πάω πουθενά’» δήλωσε ο εισαγγελέας Χενάντι Τιούριν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Ο νόμος επιτρέπει τη χρήση σωματικής βίας: δεσμοφύλακες την σήκωσαν, την μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την πήγαν στο νοσοκομείο» προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Αλμέιδα: «Χάνεται ένα πρωτάθλημα και την ευθύνη την έχω εγώ»

Ο Αλμέιδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024